Verdens kuleste telefonlåt

Hvis du skal bruke drøyt to minutter av ditt liv på noe annet enn å stå i den fordømte mobilen – sett deg ned og nyt denne. I 1978 var det knapt noen som var hottere enn Blondie. Eller rettere sagt – ja, jeg presiserer – vel, hvordan skal vi formulere det – det var overhodet ingen som stod verken over, under eller ved siden av Debbie Harry som frontfigur i et rockeband!

New York-baserte Blondie klarte å gjøre new wave scenen atskillig mer spennende med sine stilige liveopptredener og den musikalske miksen av disco, pop, rap og reggae.

Gruppens gjennombrudd kom med albumet «Parallel Lines» som solgte over 20 millioner eksemplarer. Den andre singelen fra platen var en coverlåt av en ukjent vestkystgruppe kalt The Nerves. The Nerves’ låtskriver Jack Lee bør takke sin skaper for at Deborah Harry (allerede 33 i 1978) frontet «Hanging on the Telephone» både i UK og USA.

Den klatret til nummer fem på de britiske hitlistene i november samme år og holder seg utrolig godt, 34 år senere.

http://youtu.be/V-u1rVIzS3I

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233