Stjernebløffen

(Foto: Nrk)

Nei, jeg så ikke Silya vinne Stjernekamp på lørdag. Jeg har faktisk holdt meg unna hele sesongen. Her er 5 enormt gode grunner til det.

1. Jeg kaster bittelitt opp i munnen ved tanken på å høre nok en ekspertdommer (Les: artist/journalist/eks-kjendis med redusert stolthet og med karrieren på hell) som bryter sammen i gråt og må gulpe opp nye forklaringer på at de elsker gamle låter i glorifisert karaokeversjon. «Å herreguud, den gjorde du til din egen. Du er unik. Du har noe spesielt. Der skapte du et øyeblikk». I dette universet er alle overjordiske talenter. Unntatt de som taper selvsagt.

2. Jeg har fått nok av at all musikk som vises på TV skal settes inn i en konkurransesammenheng. Musikk for musikkens skyld har ingen plass på norske skjermer. Hadde det endelig vært en rik flora av ulike program som presenterte artister og band og noen av dem hadde elementer av konkurranse hadde det vært greit. Men per i dag er det ikke en eneste sendeflate som tar musikk på alvor. Dette til tross for at alle de fantastiske streamingtjenestene fører til at vi har mer ny musikk tilgjengelig enn noen gang før. Blæh!

3. Jeg synes oppriktig synd på deltakerne i disse programmene. Jeg har ingenting i mot hverken Silya eller hun Black Sheeps-damen. De er sikkert tøffe og talentfulle begge to. Men om dette reelt sett kommer til å løfte karrieren deres er tvilsomt. I kjølvannet av hver sesong av Idol, The Voice og Stjernekamp ligger det en haug av artister i en skraphaug som er glemt like fort som de ble kåret til stjerner. Husker du hvem som vant i fjor? Sitter du hjemme med en haug med Rita Eriksen-plater? Eller hva med alle de stakkars Idol-vinnerene som knapt får en live-gig på lokalpuben. Si i kor etter meg: «Det finnes bare èn Kurt Nilsen.»

4. Alle kjøper bløffen. Unnskyld meg for å sparke opp åpne låvedører, men det er som om det hersker en kjempekonspirasjon. Avisene skriver om programmene. Nettavisene kjører sladderstoffet. Såkalt «seriøse» musikkspaltister heier fram sine favoritter på twitter. Jadda. Markedskreftene rår. Men noen må faktisk skriker at keiseren er naken. Så derfor gjør jeg det nå: Argh!

5. En annen viktig faktor til at jeg holdt meg unna Stjernekamp var at jeg hadde noen episoder av Honey Boo Boo-child liggende på Get-boksen. Kvalitetsforskjellen på det, og NRK-talentiaden var såpass stor at dere sikkert forstår at førstnevnte gikk av med seieren.

Jeg innser at dette innlegget får meg til å framstå som den sureste, mest sutrete kjerringen i hele verden. Men det er greit. I motsetning til alle norske tv-kanaler har jeg innsett at livet faktisk ikke er en popularitetskonkurranse.


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

48 kommentarer til “Stjernebløffen”

 1. Susanne avatar
  Susanne

  du har i hvert fall rett i en ting; du framstår helt klart som ei sur og sutrete kjerring 🙂

  1. Elise Nyborg Eriksen avatar
   Elise Nyborg Eriksen

   Ha ha! Takk for den Susanne 🙂

 2. Jølle avatar
  Jølle

  Bedre å være ærlig om at man er sutrete, enn å late som man er frøken perfekt i sosiale medier i hvert fall 🙂 *sparke alle facebookerne i trynet*

 3. Lars avatar
  Lars

  Jeg fikk nok av fotball på TV i 1995, men av en eller annen grunn er det like populært idag.

  Det samme vil nok musikkonkurranser på TV være om 20 år, dersom folk fortsetter å se på det.

 4. rune eriksen avatar
  rune eriksen

  Else Nyborg Eriksen,hør, hør, jeg er så enig, så enig….

 5. Morten Bjørgan avatar

  Siden det viktigste for mange er avstemmingen, (heller ikke jeg har sett denne kampen, unntatt to låter med Eli)er det ille at NRK lar hvem som helst får stemme så mange ganger som helst. En artist/stjerne i voksen alder med mange venner og slektninger og «fans», vil automatisk få mange stemmer. De går jo også ut med oppfordringer i øst og vest om at alle må stemme på deres nummer.
  Dette viser jo hvor lavt NRK vurderer programformen. Den er en del av lørdagskosen, med pjatt og smil og rett-i-kamera-utbrudd, noe mange liker. Men heldigvis er det altså mye annet. F.eks. NRK2 og mange andre kanaler.

 6. Bjørn Ove Hagset avatar
  Bjørn Ove Hagset

  Litt vanskelig å ta dette seriøst hvis du ikke har sett programmet.

 7. Raymond avatar
  Raymond

  Kan ikke annet enn å si meg 100% enig i dette. Mer sutring takk.

 8. Oddmar Pedersen avatar
  Oddmar Pedersen

  Kunne ikke ha vært mere enig, bortsett fra de honey boo boo greiene 🙂

  1. Andre avatar
   Andre

   Bra skrevet fordi det er sant:-) Jeg vil ha Lemmy fra Motorhead i ekspertpanelet neste sesong.

 9. Henrik Manfredo avatar
  Henrik Manfredo

  Denne damen sier vel det meste jeg tenker om musikkonkurranser på TV. I løpet av de siste 2 månedene har jeg sett utrolig mange band og artister live, folk som fremfører sin egen musikk. Ting de har satt seg ned og skrevet.

  Og i dette har jeg hørt noen fantastiske musikere, låtskrivere og instrumentalprestasjoner. De færreste av disse vil sannsynligvis aldri få spilt musikken sin på en radiostasjon – ikke fordi det ikke er bra nok, men fordi det ikke passer inn i det hellige «formatet» som virker som det blir smalere og smalere for hvert år som går.

  Det desidert dyktigste av disse bandene, et band som jeg i ren eufori lovpriste og priset meg lykkelig over å ha vært så heldig å fått oppleve mens jeg var på jobb, har i dagens marked en stor fremtid foran seg – som studiomusikere. Dessverre ikke som musikere på egen hånd i bandet de har bygget opp; de spiller instrumentalt, de holder seg ikke til det hellige radioformatet og de spiller sin egen musikk. Deres eneste sjanse som band er å komme seg utenlands – noe jeg håper de gjør.

  Dere som sitter hjemme (i alle fall rundt de store byene) og følger med på denne «underholdningen» som først og fremst er et redskap for å få dere til å plukke opp telefonen og stemme, samt skape presseoppslag sånn at Se&Hør og Her&Nå får sitt, og VG og Dagbladet slipper å bruke journalister til å drive journalistikk: Ta dere en tur til et av de mange konsertlokalene! Oppdag noe nytt! Og i tillegg får dere muligheten til å glede et band eller en artist som har brukt MYE penger på å komme frem til dit at de kan ta 50 spenn i døra og håpe at det kommer nok folk til å dekke lydtekniker og leie av sted og PA-anlegg. Og bare 10 uventede publikummere betyr fort forskjellen mellom å gå i null eller sitte igjen med litt penger til bandkassa som betaler 1/5 av øvingslokalet den neste måneden.

  For de færreste musikere lager musikk fordi det er så mye penger i det, de lager musikk fordi de ikke klarer å la være. Og så håper de på å kunne glede noen andre med det de gjør. Vil du virkelig la sjansen til å la deg glede av noe nytt passere fordi du sitter hjemme og hører på karaoke?

  Til slutt et tips: Denne facebooksiden har en ganske god oversikt over konserter i Oslo. http://www.facebook.com/Konserter.Oslo
  I dag, tirsdag, er det 16 konserter rundt om kring i Oslo. Hva med å dra på en av dem?

  1. Rune Johansson avatar
   Rune Johansson

   Et særdeles godt innlegg! Hilsen en som skal på konsert både onsdag og torsdag:-)

  2. Elise Nyborg Eriksen avatar
   Elise Nyborg Eriksen

   Hei Henrik! Takk for flott innlegg. Du har rett, konsertscenen i Oslo er fantastisk. Det hadde vært deilig å sett noen av de hardtarbeidende bandene på TV også. Skal faktisk på konsert til helgen og gleder meg. Skal sjekke ut facebooksiden. 🙂

  3. Stina avatar

   Tenk hvis alle de som har sittet hjemme og sett på Stjernekamp hadde tatt en tur UT på konsert!! Det er der magien skjer – noen få meter unna! 😉

 10. Lena Maria avatar
  Lena Maria

  Heldigvis finnes det en AV-knapp. Og ja, du har rett: du fremstår helt klart som ei sur og sutrete kjerring.

  1. Elise Nyborg Eriksen avatar
   Elise Nyborg Eriksen

   Jaggu. Der fant jeg AV-knappen. Takk for at du opplyste om det. Da skulle det meste være greit. Ha en flott dag videre 🙂

 11. Petter. avatar
  Petter.

  «Musikk for musikkens skyld har ingen plass på norske skjermer.»

  Da har du ikke fått med deg NRK sin serie med musikkprogrammer/konserter hver fredag kveld etter Kveldsnytt. Kommende fredag er det «Tungrockens historie» mens andre fredager har det vært andre programmer. Førstkommende onsdag er det konsert med D’Sound på NRK 2 og det er en musikk serie som starter der Vamp er førstemann ut. Så hva var det du sa igjen ??: «Musikk for musikkens skyld har ingen plass på norske skjermer.»

  1. Elise Nyborg Eriksen avatar
   Elise Nyborg Eriksen

   Hei Petter! Du har rett. Det finnes noen eksempler på musikkprogrammer. Men det er vel kanskje ikke akkurat noen av disse som viser fram alle de fantastisk gode, hardtarbeidende bandene som finnes i Norge i dag. Studio 1 er også preget av «gamle sanger om igjen»-syndromet. Men takk for tipset. Jeg skal sjekke ut dokumentarene. Og takk for at du melder deg på debatten 🙂

   1. Petter. avatar
    Petter.

    Ikke glem serien Musikkverket som NRK sendte i beste sendetid med Asbjørn Slettemark som programleder.

 12. Gro avatar
  Gro

  Reflektert og begrunnet kritikk er da virkelig ikke sutring, fint at noen setter ord på det – nå vet jeg hvorfor jeg ikke gidder å se disse talent-programmene. Takk også til H. Manfredo som foreslår et supert alternativ!

  1. Petter. avatar
   Petter.

   Det refereres til Stjernekamp i denne artikkelen og det er da virkelig ikke noe TALENT PROGRAM !!!!!!!……

 13. Gro Stormark avatar
  Gro Stormark

  Er det ikke bra at NRK tar rollen som allmennkringkaster på alvor? Noe for enhver smak. Jeg likte Stjernekamp. Og det er ikke en gulty pleasure engang. Jeg er ganske mainstream… Det var dødsunderholdende. Passe lørdagsunderholdning for meg og min 9-årige sønn(som har en gryende musikkinteresse) Det er masse musikk for musikkens skyld på NRK, både på radio-kanalene og på tv kanalene. At NRK bruker beste sendetid på hovedkanalen til noe som samler de store skarene, burde verken forarge elleroverraske.

  1. Elise Nyborg Eriksen avatar
   Elise Nyborg Eriksen

   Hei Gro! Flott at du og sønnen din koser deg. Mitt hovedpoeng er vel at det hadde vært bra med program som også viser fram andre typer musikk og som ikke nødvendigvis har et konkurranseelement som bærebjelke. Ps. Jeg elsker guilty pleasure-program.

   1. Petter avatar
    Petter

    Elise: Nå kommer det et konsertprogram med d’Sound på NRK 2 i morgen. Neste tirdag er det JAZZLAB på NRK 2… Hver fredag kveld etter Kveldsnytt sender NRK 1 et musikkprogram, enten konsert, dokumentar eller annet men et musikkprogram helt fritt for konkurranse, gråtende dommere, hysteriske programleder…rett og slett et program i din smak 🙂 Så jeg syns du maler fanden på veggen litt med ditt blogg innlegg her.

 14. erik avatar
  erik

  I love how calm and polite and nice and smart this whole thing is, from the excellent article to the very smart comments. no one is calling each other names nor anything. very nice!

 15. Ken H avatar
  Ken H

  Hvordan kan man mislike noe man ikke engang har sett…?

 16. FinnP avatar
  FinnP

  Det du har oppnådd med dette, bortsette fra det som allerede er nevnt av andre «kommentører», er å få mange kommentarer, de fleste så lange at de sprenger twittergrensen så det holder. jeg tenker på John Lennon som klarte å fortelle en hel historie på en setning i poplåten «It’s Been A Hard Days Niht», og han ble betraktet som genial.

 17. Jøran pøran med tyttebær i øran avatar

  Jeg synes «Sucka» var kul, jeg

 18. Laban avatar
  Laban

  Jeg er både enig, forståelsesfull og betenkt. Greit nok med musikk på lørdagskveldene. Jentene på 10 og 13 syns det er stas og hjemmelaget Pizza gjør fortsatt susen. Jeg er mer en middels interessert i musikk, men jeg gikk faktisk helt til finalekvelden og innbilte meg at jeg ikke ante hvem Silya var. Når Erik Solbakkens makker i en bisetning nevnte at han hadde digget Multicyde gikk det opp et lys for meg. Jeg syns forsatt at «Not for the dought» er vanvittig kul, ennå jeg egentlig er en metall-mann. Og så; kan noen fortelle meg hvorfor NRK hele tiden glemmer av metallen som sjanger? Konseptet stjernekamp var vel innom det meste untatt folkemusikk og tung/svart/melodiøs metall. Direkte feigt med tanke på hvilken musikk Norge faktisk eksporteres i massevis. Og et siste hjertesukk. Hva i all verden gjør Vinni i et ekspertpanel? Beklager å si det, men i mine øyne virker fyren særdeles blåst og mindre begavet når det kommer til musikkforståelse. Mona Riise har i allefall ledet et program med respekt for seg selv…

 19. Stefan avatar
  Stefan

  Er dette øyeblikket hvor det ble in at stjernekamp er ut?

 20. Elisabeth Knap avatar

  Jeg har aldri sett/hørt Stjernekamp tidligere, driiit anser jeg den typen programmer som helt til jeg så Silya.
  Wow, hun er så spennende at hun kan umulig vinne et program i dette landet, var min første tanke.
  Silja vant, gratulerer Silja og en ting til, det er håp for landet selv om slicky guys like Stoltenberg is favorite
  to this country´s top job!

 21. gard avatar
  gard

  Hei! Dette er underholdning, ikke et forsøk på hverken å redde verden eller lage nye sjangre. Jeg heier på indiebandet og blackmetalbandets søken mot verdensherredømme, men som tv produsent søker man jo ofte det brede og folkelig i de tillfellene man skal treffe godt. Noe Stjernekamp gjør med sine 1048 000 seere sist lørdag. Å irritere seg over det, er som å irritere seg over tv-programmet «Farmen» fordi de ikke driver gården på korrekt vis slik man burde gjøre i 2013. Dette er bare tv, og kun underholdning. Som tidligere musiker har jeg full forståelse for at folk ikke orker å høre beinhard rock fra kl 20-22 på NRK 1, den tiden er satt av til familiene som sitter rundt «leirbålet» å heier på blandt annet sine coverlåtsangere. Noen heier på hun med brundt hår, fordi hun er så pen, andre på han med litt rare fra Vestlandet fordi han er fra samme byen og har så «innmari» fin stemme. Mitt tips, dropp å se på dette som musikk program, ta på de andre brillene. Det hjelper!

  Heia alle banda som sliter km på km rundt på norske og europeiske veier – Det er gøy og i noen tilfeller kan det bli skikkelig stjernesmell. Men ikke tro at 10480000 mennesker hadde sett på om Satyricon, Dimmu Borgir, Solstafir, Shining, Turbonegro eller Truls eller andre knallband som ikke har like stor familier «liking» som coverversjoner av hits fra de siste 40 åra, fordelt på 10 sjangre! Beklager.

  mvh Gard Mortensen, ikke Stjernekamp produsent
  tidligere vokalist i punkrock bandet Mohammed – sjekk spotify og albumet «Blackbomber».

 22. Yoran avatar
  Yoran

  Beklager, men du gikk glipp av rent og purt talent, musikalsk formidling på et nivå som er sjeldent, også i program som tar musikk på alvor.

  Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke bekymringen din for disse artistene, men hvis du klarer å mekke et programkonsept for alvorlig musikk som gir så mange artister så mye rom til å vise hva de er god for, så sett i gang. Hvis ikke tolker jeg bekymringen din som falsk.

  For å bruke din egen formulering, det fins bare en Silya. Jeg kødder ikke.

 23. Lene avatar
  Lene

  Jepp, du fremstår som ei sur og grinete gammel dame. Og til å ikke ha sett programmet syns jeg det er rart å lese alt du likevel har fått med deg.
  Også må du klare å se forskjellen mellom GOD UNDERHOLDNING og TALENTKONKURRANSE. For stjernekamp er ikke en talentkonkurranse – men ren skjær god underholdning.

  1. En agurk i suppa di avatar
   En agurk i suppa di

   HAH! Herregud skjerp deg. Talentkonkurranser må være den laveste form for underholdning utenom reality-TV. Å si at dette er GOD UNDERHOLDNING blir som å si at Grandiosa er ordentlig god mat. Bare så du vet det.

 24. Trude avatar
  Trude

  Mimmi, en relativt ukjent artist for de fleste, var med i Stjernekamp. Etter at hun gikk ut, fikk hun platekontrakt. Noen vil hevde at det er et løft i karrieren.. Nå skal ikke jeg påstå at det kom som et resultat av hennes deltakelse i Stjernekamp, men det kan faktisk virke som om det var nettopp det.
  Utover det; jeg er ingen stor tilhenger av Idol, X-faktor, Norske Talenter osv, men må innrømme at jeg ser litt annerledes på Stjernekamp. Der er det allerede mer eller mindre etablerte artister som får prøve seg på andre genre enn de vanligvis bruker. Jeg tror oppriktig talt det er noe de nyter godt av videre i sin artistkarriere uansett hvor store de blir.

  1. Trude avatar
   Trude

   Oh, og bare så det ikke misforstås: Jeg mener det var bra med platekontrakt til Mimmi. Ikke noe negativt rundt det i det hele tatt. Et konkret eksempel på at det kom noe godt ut av det rett og slett.

 25. Bjørn Gau avatar
  Bjørn Gau

  Jeg er enig i at det er trist at det er lite rom for presentasjon av norske artister på TV utenom i konkurransesammenheng. Men å sammenligne Stjernekamp med Idol, X-Factor etc, er merkelig. Da det bak Stjernekamp IKKE ligger kommersielle interesser bak. Slik det helt klart gjør i de andre variantene. Og når det stort sett er Universal som ligger og duver i kulissene på alle de andre konkurransene, er det en av grunnene til at man ikke hører noe mer fra tidligere vinnere. Dette fordi så snart en runde med Idol er over, så kommer POFF, X-Factor på skjermen. Og nyhetens interesse for Idol-vinneren er flyttet over på X-Factor. Og så snart det er over, så POFF, er The Voice på skjermen osv. Og sånn går no dagan. Med dette så ødelegger TV2 / Universal/plateselskapene for seg selv.
  Når det gjelder fjorårets vinner av Stjernekamp, Rita Eriksen. Så sier hun selv at dette har gitt henne en godt økt oppsving i karrieren. Jeg synes at de faste dommerne i Stjernekamp med Mona B. Riise og Vinnie har vist en god figur. Synes de har kommet med konstruktive tilbakemeldinger. Og den tredje dommeren har jo vært en invitert fagdommer relatert til sjanger fra gang til gang. Og det har jo ikke akkurat vært småfolk som har stilt der. Man kan vel ikke akkurat kalle Solveig Slettahjell, Jens Wendelboe, Bjøro Håland for lettvektere med karrieren på hell. Både i år som i fjor var det flere artister som imponerte meg med sin store allsidighet. Jeg har høy respekt for artister som klarer å omstille seg på så kort tid, og samtidig levere særs overbevisende. Et svært godt eksempel på det var operasangeren Eli Kristin. Hun er den eneste operasangeren som jeg har hørt, som har klart dette så til de grader bra. Respekt!
  Så det eneste jeg er enig i er at det burde være flere norske artister i «vanlige» TV-sendinger. Og flere musikkprogram i flere sjangre. Også enig i at folk kanskje burde gå oftere på konsert.

 26. JK avatar
  JK

  «What did go wrong» spør alle som liker musikk. Vel… ingenting i theory.Men i praksis… nesten alt. Musikk forbindes med «lyd» ikke med «bilde». Men idag mest parten av konsertene er ren lys/AV halvporno show.
  Halvnakne mennesker som kalles «artister» , fiffet av stilister, styrt av diverse regissører/produsenter osv. står på scenen og «faiker» musikk.
  Sorry, it’s not working. Not at all!!Og da kommer karakteristikken » du er old fashion» Am I really that old fashioned??????
  Den ekte Musikken skal røre sjelen din, skal gjøre deg happy,trist, melankolsk eller what so ever. Denne musikken trenger ikke så mye dra hjelp fra lys, video osv. Vi alle skjønner at en artist skal være ekstravagant og sær, men dette skal ikke gå på bekostning av kunstformen «MUSIKK». Hardtarbeidende band, som har noe ekte til å formidle skal komme fram uansett!!!Hvis dem er virkelig hardtarbeidende og talentfulle: no way, dem skal komme fram. Stå på gutter og jenter, spill eget musikk, be yourself, express youself. Spill så mye så mulig til live publikum,
  sjekk sangene live,kjær dem som egne babyer. Studio jobbing kan bli gøy hvis dere har sjekket hva fungerer live på forhånd. DERE TRENGER IKKE IDOL, X-FAKTOR eller what ever reality søppel. SPILL MUSIKK !!!!
  Ekte kunst gir ikke alltid store penger i kassen, men det er ikke pengene som er drivkraften for musikken. The other option is to sell your soul to NRK, TV2 osv. The choice is Yours.

 27. AA avatar
  AA

  Kjempebra skrevet!! Er lidenskapelig opptatt av musikk, har spillt i band og er musikk skribent med egen nettside som hobby. Har ingen form for utdannelse innen musikk, er bare en hobby.
  Musikk konkuranser har aldri fenget meg det blir aldri rettferdig uansett hvordan man vrir og vender på det. Generasjonen som vokser opp i dag tror de må gå til en av disse konkurransene for å bli musiker/ sanger/ stjerne eller spille i band. Når jeg vokste opp så var vi fem gutter som treftes en gang i uka for å spille. Ingen med noen form for opplæring i musikk eller bakgrunn fra konkuranser+++. Vi bare prøvde oss frem å etterhvert ble det musikk av det. Flere av medlemmene i dette bandet er i dag godt etablerte musikere med 35 års erfaring i både kjente og mer ukjente navn innen norsk musikk og fra band prosjekter i utlandet. En annen ting er jo at det sjangermessig blir veldig enspora disse konkuransene. Har du sett en sesong med ett av disse konseptene så har du sett alle etter min mening. Synes jo også det må være trist for de som går til topps for det skjer jo ingenting i etterkant. Det er vel bare en som virkelig har gjort det bra nemlig kurt. Når de først har laget disse program konseptene, burde det vel også være mulig å lage ett lignende konsept med band i alle mulige sjangre, og da med vokal, gitar, bass, trommer som hovedinstrumenter.

  1. Dag avatar
   Dag

   Det er snakk om Stjernekamp. Deltagerne er artister som stort sett har et navn fra før av. De ser på Stjernekamp som en kul PR-greie, ikke noe de nødvendigvis må gjøre for å kunne drive med musikk i Norge. Kurt var med i et annet program, det het Idol og gikk på Tv2.

 28. Tony Cardoni avatar
  Tony Cardoni

  There is an old saying,»Never Bite The Hand That Feeds You» and now that the general public feels entitled to free music, the four fingered appendage, Idol, X factor, Americas Got Talent and The Voice, provide a well balanced diet for starving musicians,songwriters and music producers.
  There are many disturbing ingredients in this nutritious slop but even slimy wiggly maggots are a good source of protien …….and God only knows where «The Hand» has been.
  In my not so humble and correct opinion…..Shakira as a Judge of singing talent on The Voice takes more than Bulldozer sized scoop of sugar sweetness to make that bitter medicine go down.
  Letting J.Lo judge a singing contest is like giving a wartime president a Nobel Peace Prize.
  Although both incidents have happened, it still raises the question of credibility when taking any contest or competetion seriously.
  I think the lesser of the four evils is The Voice.
  It seems credible enough but what they don’t tell you is, the contestants go to an open face to face casting call in front of the shows producers, not a blind audition based on their vocal ability.
  All things considered, as a starving singer songwriter myself, we musicians who continiously bitch about the integrity of The Chef….should probably just shut up and eat.

 29. Runar avatar
  Runar

  Ja janteloven lenge leve. Underholdning for noen, men overhodet ikke alle. Det som er sikkert er at man trenger virkelig ikke rope i kor det finnes bare en kurt nilsen. Når man gjør det så blir det slik. Jeg sier ikke at alle etter ham har gjort suksees som artist. Men mange jobber innenfor bransjen og trives der. Gabrielle, Margaret Berger, Aleksander With Aejandro Fuentes og flere til. Om du virkelig ikke hadde engasjert deg eller brydd deg, så hadde du nok ikke skrevet en lang kronikk om det bare for å spre jantebudskapet, slik at årets the voice finalister ikke gjør det bra.

  Liker du ikke det som går på tv, skift kanal. Går noe du ikke liker der. Skaff deg en hobby og kvitt deg med tven, så kan de som liker det få like det. Og kanskje en gang får vi en til Kurt Nilsen

 30. Hanna avatar
  Hanna

  Jeg skal ærlig innrømme at jeg så på Stjernekamp. Mest fordi Atle Pettersen var med, og det er jo ikke feil å se snaddermann på TV en gang i uka 😉 og etterhvert fikk jeg stadig mer sansen for Silya også; hun er en tøff dame som synger bra, og jeg ante ikke hvem hun var engang før hun var med på Stjernekamp. Jeg sitter dermed igjen med å ha sett heit mann i ganske mange forskjellige antrekk og stiler, og jeg har oppdaget en ny artist jeg digger. In what universe is that wrong?

 31. Arve avatar
  Arve

  Jeg sitter og lurer på hvorfor noen skriver en blogg om hvorfor en ikke liker et musikkprogram som folk flest tydeligvis liker og som har vært en kjempesuksess på NRK i høst.

  Det kan da ikke være for noe annet enn at personen er sur og grinete

  Huff nå skrev vel jeg også dette svaret fordi jeg ble like sur..

 32. Embla avatar
  Embla

  Endelig noen fornuftige ord og synspunkt rundt galskapen ! Hadde f.eks. Bob Dylan sitt første møte med media, vært en musikk konkurranse, hadde han antagelig tapt og mistet selvfølelsen fordi han ikke var plastic fantastic nok og verden hadde aldri fått sin Bob Dylan !

 33. Wenche avatar

  1. Det er frivillig for artistene både og delta og å se på.
  2. Artister med egen karriere løftes opp (Rita Eriksen sa hun hadde
  fått fart i egen karriere igjen og hadde blitt modigere).
  3. Å coaches i forskjellige sangsjangere må være en nytelse for de som faktisk er interesserte i sangkarrieren sin.
  4. Vi trenger litt tydeligere, sterkere og mer synlige artister i dette landet. Kanskje stjernekamp kan løfte frem noen vi ellers ikke hadde sett?
  5. Må aldri forveksles med idol og the voice der artistene som stemmes frem er prisgitte plateselskapenes budsjetter og krumspring i ettertid. Dette er selvstendige artister på egne bein.

 34. Øyvind avatar
  Øyvind

  Bra skrevet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *