Dagens låt: Kom deg ut på veien med Drive-By Truckers

Popklikk-dagens-låtGårsdagens konsert med Drive-By Truckers på Rockefeller i Oslo var ujevn, og ble til tider svært emosjonell etter skoleskytingen i Texas. I mine ører låter sørstatsrockerne best når de stripper ned arrangementene og ikke kjører på med tre gitarer. Det ble definitivt noen klassikere, men også plass til noen smakebiter fra det nye albumet, «Welcome 2 Club XIII», som slippes den 3. juni.

Det er ikke så ofte at låter sitter umiddelbart når du hører dem live, men åpningslåten «The Driver» satt som et skudd fra de hev seg ut i det grove, nesten truende gitarriffet.

Det syv minutters langt eposet, som ble sluppet på singel den 17. mai, er skrevet av grunnlegger Patterson Hood og reflekterer nattlige kjøreturer han hadde i starten av karrieren. Hood fikk ofte ikke sove og lurte på hva pokker han skulle gjøre med livet sitt. Det endte med å droppe ut av skolen og hive seg ut på veien med bandet.

Albumcover Welcome 2 Club XIII, Drive-By Truckers (2022)
Albumcover Welcome 2 Club XIII, Drive-By Truckers (2022)

Gjennom fortellende vers beskriver han sin egen nær-døden opplevelse, observasjoner av KKK og andre hendelser, mens han kjører med musikken på full guffe, gjerne akkompagnert av én øl eller to.

Bandet fra Athens i Georgia tar deg med på en kjøretur langt inn i sørstatssumpen, der det er helt passende at Mississippis singer-songwriter Schaefer Llana backer opp på vokal.

Mektig shit.

Lytt til låten på YouTube her.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233