Dagens popkulturelle julegavetips: 8. desember

Hva: «Legenden Lennon» av James Henke

Hvorfor: Her får du Beatles-artistens biografi lekkert servert i nydelig innpakning. Og det er mye å lære. Visste du for eksempel at John Lennon vokste opp hos sin tante? Eller at hans mor ble drept av en politimann utenfor tjeneste?
Men det som gjør denne boka så unik er at den inneholder hele 40 reproduksjoner av Lennons håndskrevne tekster, tegninger, kunststykker og andre kuriositeter. Alle disse ligger i egne lommer slik at du kan ta dem ut og studere dem nærmere. Du kan for eksempel lese karakterkortet hans fra fjortenårsalderen hvor han får «Very satisfying» i faget kunst. Verre er det med mattekunskapene til unge John: Læreren skriver «Elendig. Han gjør ikke egentlig noe fornuftig forsøk i det hele tatt».

Lengre uti boka kan du studere kunststykker av John og Yoko, byttekort av The Beatles og billetten til Beatles’ opptreden i «The Ed Sullivan Show». Og dette er bare en brøkdel av godsakene. I tillegg til alle vedleggene får du nemlig også med en egen CD med svært nære og personlige intervjuer av Lennon fra 1972, 1974 og 1980. CD’en inkluderer også et liveopptak av klassikeren «Imagine». «Legenden Lennon» er et sjeldent innblikk i en av vår tids største musikalske helter og anbefales på det sterkeste.

Til hvem: Lennonfans eller ungdommer som trenger en leksjon i viktig musikkhistorie.

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405