Fargede skuldre: Dette er ut!

Peugeot RCZ har vært flagget som verdens vakreste bil. Og jeg innrømmer det gjerne: Første gang jeg så en, snudde jeg meg etter den.  Men så plukket tyskerne opp bilens største svakhet, og dette ga skjønnheten noen stygge riper i lakken.

Allerede ved første øyekast er det  nemlig noe ved Peugoten som tvinger frem et rungende TJAAAA. Det er at vindu-/takstolpen er i en annen farge enn lakken på resten av bilen. Jeg tror kanskje dette kommer til være til hinder for at RCZ-en skal kunne bli en tidløs klassiker,  og vil føre til at den heller få et mer datert stempel.Spiderman Bouncer Glisser Combo

For Peugeot er ikke først ute med dette virkemiddelet. En bilmodell som gjerne hånes regelmessig i Top Gear, har allerede brukt samme virkemiddel, uten akkurat å oppnå enstemmig hyllest. Bilen har vært på markedet i noen år allerede. Jeg snakker selvfølgelig om belastede Citroen C3 Pluriel.

Undertegnede kjører selv Citroen, men ser at designavdelingen deres lykkes bedre med andre biler enn med Pluriel-en. Men Peugeot har likevel valgt å «kjøre på», for å si det sånn.

På den annen side. Dette kunne sikkert gått bra hvis historien hadde stoppet der.

Men sittende på en buss i morges fikk jeg øye på en doning, som et illevarslende tegn på at dette kan være starten på en trend som brer om seg. Bilen var en Audi. Alle som har hatt tysk på skolen, husker sikker ordet «bunt», fra da man lærte fargene første uka. Tyskerne har altså et eget ord for flerfarget.

I Popklikk står vi for en viss konservatisme og skepsis når det gjelder nydesign av «bunt»-e biler. Japaneren til høyre og et par andre eksempler fra nyere bilhistorie, gir oss tonnevis med grunner for dette standpunktet.commercial water slides for sale

Hvis du fortsatt ikke er overvbevist, kan kanskje Audis egen reklamevideo for deres utsøkte bøyle-design dytte deg et steg i vår retning. Denne «shoulderline»-demoen, gjør at vi dessverre tror Peugeot RCZ har fått seg et problem, om enn ikke like stort som lakkfargene til Opel Tigra på 90-tallet, så likevel en etterligning som skjemmer. Og det blir nok neppe den siste.
Sjekk bilskuldervideoen her!

Lyttelua
Lyttelua
Artikler: 192