Popklikk gratulerer Aftenposten!

Dagens gratulasjon går til Aftenposten som serverer nyhetene før de faktisk skjer.

Aftenposten sendte statsråden rett i fengsel. Etterpå så angret de dypt og inderlig. (Illustrasjon: Faksimile av nyhetsartikkel, inkludert illustrasjonsfoto)

I gårsdagens utgave fengslet avisen statsråd Liv Signe Navarsete. Og i dag meldes det at to av etappene under Ski VM-stafetten neste år allerede er besatt.

I dagens utgave beklager avisen at de i går viste illlustrasjonbilde av Navarsete bak et gitter. Spørsmålet er om de i morgen beklager at de allerede i dag har tatt ut Northug til å gå ankeretappen under neste års Ski-VM.

Vi tviler.

En ting er at Aftenposten medgir at de tross alt ikke har stor makt at de kan putte folk bak lås og slå uten lov og dom. En annen side av muligens noe av den samme saken er om de noen gang kommer til å innrømme at de ikke har guddommelige evner. Det vil si garantere at Petter Northug kan både bli frisk og holde seg frisk i flere måneder til.

Det er selvsagt av underordnet betydning at avisen i utgangspunktet bør være svært lite involvert i uttaket av norske VM-deltakere (Bildetekst i Aftenpostens sportsseksjon lyder «Petter Northug går etter alt å dømme ankeretappen under herrestafetten i VM 4. mars.»).

Heller ikke assisterende sportssjef Lasse Ottesen i arrangøren Oslo-VM har så mye med uttaket å gjøre, selv om han gjerne vil det skal komme flest mulig tilskuere i Kollen:

– Jeg tror mange håper på å se Odd-Bjørn Hjelmeset gå førsteetappe og Petter Northug avslutte med seier på sisteetappe, sier Ottesen i dagens promoartikkel for Oslo-VM på ski.

PS! I rettferdighetens navn skal det sies at torsdagens statsrådbeklagelse tross alt kom over hele ti linjer på nyhetsplass øverst til venstre i en liten snutt på side 5.  Og at avisen innrømmer at de kun unntaksvis skal bruke manipulerte bilder i forbindelse med nyhetssaker.

Hva med aldri?

 Vær varsom-plakaten 4.11. lyder: «Vern om det journalistiske fotografiets troverdighet. Bilder som brukes som dokumentasjon må ikke endres slik at de skaper et falskt inntrykk. Manipulerte bilder kan bare aksepteres som illustrasjon når det tydelig fremgår at det dreier seg om en montasje.«


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *