#Øyagamlis

Yes! Det er igjen tid for festivalen som får det til å rykke i hipsterfoten til oss over 30. Her har du 10 tegn på at du er en ekte Øyagamlis.

1. Du sier ofte setningen :
«Det som er så greit med Øyafestivalen er at du kan dra hjem å dusje og få deg en god natts søvn i egen seng». Eller : » Skikkelig praktisk at konsertene slutter 23.00 så får man lagt seg i skapelig tid».

2. Du kjøper billettene flere måneder på forhånd tiltross for at ingen band er booket fordi du liker å planlegge. Du bruker mye tid i ukene før festivalen til å «lese deg opp» på artistene som kommer.

3. Du pløyer gjennom matomtalene i Aftenposten med interesse og blir skikkelig glad for at det også i år er masse økologisk digg å oppdrive.

4. Du henter selvsagt inngangspasset på Youngstorget på forhånd ettersom du hater å stå i kø. Du har ingen tid å miste. (Se punkt 7.)

5. Du bekymrer deg veldig for regn. Du vil jo ikke bli våt og forkjølet. Du håper at toalettene holder en viss standard og minner venninnen din på å ta med antibac.

6. Blur er festivalens høydepunkt. Du var forelsket i Damon Albarn allerede da han var på coveret av The Face i 1994. Du skjønner plutselig at det er 19 år siden. I det hele tatt er du mest sannsynlig en #Øyagamlis dersom du pleide å lese The Face.

"The Face" anno 1994. Sukk.
7. Barnevakten ble booket allerede i mai. (Se punkt 2.)

8. Du tilbringer mer tid på Enga enn i Klubben.
Du holder deg langt unna Øyanatt i ukedagene, men smeller kanskje til på lørdag hvis du føler deg vill og gal.

9. Du registrerer at fashionistaene kan fortelle deg at «grunge er tilbake som festivalmote»
. Dette vil si at du i teorien kan plukke fram klærne du gikk med på Roskilde i 1992. Du føler deg plutselig gammel.

10. Du leser denne listen og nikker gjenkjennende til flere punkter.

Del gjerne artikkelen med andre #Øyagamliser. Sammen er vi sterke. Og gamle.

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405