99th Floor med ny knallsterk låt

«Hjertemedisin», den herlige, nye singelen til The 99th Floor, ble sluppet i dag. Videoen, som du kan se rett under, hadde premiere 21. juni. Låta er en forsmak på albumet «Liten» som kommer i september.

The 99th Floor, med Popklikks egen Morten Solli i spissen, er et av landets lengstlevende band, og har med diverse skiftende besetninger eksistert helt siden 1986. Som da bandet LP-debuterte i 1988 består The 99th Floor i dag av gitarist/vokalist Morten Solli, bassist Kjetil Moberg og trommis Leif Ovesen. 

Som før er oslobandets dype røtter i sekstitall/psykedelia, soul og new wave åpenbare på også albumet som er på trappene, men de norske tekstene gir et annerledes lydbilde. 

Singelen «Hjertemedisin» ligger musikalsk i powerpop/Beatles/Byrds-enden av hva The 99th Floor driver med, inkludert gitarer mange vil mistenke for å være Rickenbackere. «Hjertemedisin» er The 99th Floors tredje singel på norsk. Sollis vokal, som ligger helt på grensen av hva den kan bære, tilfører låta både nerve og intensitet.

Sjekk ut «Hjertemedisin» her:

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1639