Allerede en klassiker?

47A99406-C29B-47D8-A290-9CA13DE5D761The War On Drugs «Lost In The Dream» fikk det til å klikke totalt for enkelte i Popklikk-redaksjonen da plata landet i 2014.

Hysteriske utbrudd som «Dæven døtte, dette må være den beste Fleetwood Mac- plata siden «Tusk» og «Hæ, Lindsey Buckingham og Don Henley på samme skive?» dundret gjennom lydmuren hver gang plata snurret rundt på vår eldgamle platespiller.

Og når vi er inne på likhetstrekk: noen i redaksjonen hører fremdeles Roxy Music og Bruce Springsteen mellom rillene på låter som «Suffering», «An Ocean Between The Waves», «Eyes To The Wind» og tittellåta. Og litt Dylan her og der, selvfølgelig.

Det stiligste med «Lost In The Dream» er likevel det episke lydbildet som sender tankene til det fjerne, men akk så vidunderlige 80-tallet. En tidsepoke enkelte i Popklikk-redaksjonen benyttet til å nyte livet i selskap med elskverdige album som «The River», «Avalon», «This Is The Sea», «Oh Mercy», «Mirage», «The Joshua Tree» og godlåter som «The Boys Of Summer» og «The Heat Is On». Album og låter som sender tankene til nettopp «Lost In The Dream».

Konklusjon: War On Drugs aka Adam Granduciel lagde kanskje det beste albumet som dukket opp i løpet av 2014, noe låter som «Under The Pressure» og «Red Eyes» er med på å understreke.

Mon tro om ikke dette allerede er en klassiker?

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658