Allsang-cover som knuser alt

En bedre coverversjon av «Twist and Shout» får vi nok ikke.

Den tidligere Premier League-klubben Coventry City var på besøk i London i helgen og lagde en heidundrandes fest, til tross for 0-4 tap mot Arsenal i FA-cupen.

Klubben befinner seg i dag på tredje nivå i England, og supporterne rammes av en konflikt hvor klubben er tvunget til å spille hjemmekampene i Northampton. En høy leiepris fra eieren av Ricoh Arena, det nybygde stadion i Coventry, er bakgrunnen for striden.

I bortekampen mot Arsenal på Emirates Stadium glemte fansen imidlertid frustrasjonen en stakket stund og kjørte et dundrende show hele matchen. Det toppet seg i pausen, da den 50 år gamle slageren «Twist and Shout» ble fremført med kraft og innlevelse foran foran mat- og drikkebodene.

Under kampen oppfordret supportere som organiserer kampanjen «Keep Cov in Cov», at bortesupporterne etter 35 minutters spill holdt opp hver sin plakat med «WHY?» som spørsmål til hvorfor de må spille hjemmekampene sine 56 kilometer fra sin egen by. Og etter 61 minutter en plakat med «WHEN?», mens de sang Coventrys egen sang «Sky Blues Song», skrevet av manager og tv-legende Jimmy Hill.

Han har fått sin egen statue i Coventry finansiert av fansen.

Jimmy Hill har paradoksalt nok også skrevet en kjent Arsenal-sang kalt «Good Old Arsenal» i forbindelse med The Gunners Double-sesong i 1970/71.

Men her er altså Coventry-fansens spontanfremføring av «Twist and Shout»

Beatles-versjonen fra Shea Stadium i august 1965 er nesten like bra. Men bare nesten.

For Beatles var dette også en coverlåt. Den er skrevet av Phil Medley og Bert Russell og ble opprinnelig utgitt med The Isley Brothers i juni 1962

http://youtu.be/TTtz8F6jbCw

Her er andre fotballfans som kan synge: Når du bare ikke får nok

 

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233