Årets beste plater (2023)

Neida, Popklikk skal ikke kåre hvilke plater vi synes er de aller beste fra 2023 ennå. Vi nøyer oss med å plukke ut en låt fra hver av de 162 platene vi har anmeldt så langt i år.

Alle platene Popklikk anmelder har gått gjennom vår grundige kvalitetskontroll. Sagt med andre ord: vi anmelder kun plater vi mener er så gode at de fortjener oppmerksomhet. Noe som igjen betyr at svært mange av albumene vi hører på dessverre ikke blir funnet gode nok. Vi hører med andre ord på langt flere enn de 162 platene vi har anmeldt så langt i år.

Å plukke ut kun en låt fra plater vi setter stor pris på er utfordrende, men målet vårt er å gi deg/dere en smaksprøve fra et album vi mener består av mange musikalske godbiter slik at du/dere kan fortsette utforskningen på egenhånd.

Der er viktig å understreke at spillelista under, som naturlig nok består av 161 låter, på ingen måte er rangert ut i fra hvilke låter/album vi mener er best. En slik vurdering/kåring vil, tradisjonen tro, først dukke opp sånn cirka i midten av januar 2024, og da i form av «Årets beste utenlandske plater» og «Årets beste norske plater».

Popklikk takker for at dere leser sakene våre, og håper at spillelista under kan fungere som en inspirasjon til å høre på de platene vi har valgt å anmelde så langt i løpet av året.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1641