Årets opptur (2)

Adam G

The War On Drugs ”Lost In A Dream”, har fått det til å klikke totalt for enkelte i Popklikk-redaksjonen.

Hysteriske utbrudd som ”Svarte bjelke, dette må være den beste Fleetwood Mac- plata siden Tusk” og ”Hæ, Lindsey Buckingham og Don Henley på samme skive?” har satt julenissens bravader helt i skyggen.

Og når vi er inne på likhetstrekk; noen i redaksjonen hører også Roxy Music og Bruce Springsteen mellom rillene på låter som «Suffering»,”An Ocean Between The Waves”, ”Eyes To The Wind” og ”Lost In The Dream”. Og litt Dylan her og der, selvfølgelig.

Det stiligste med ”Lost In A Dream” er likevel det episke lydbildet som sender tankene til det fjerne, men akk så vidunderlige 80-tallet. En tidsepoke enkelte i Popklikk-redaksjonen benyttet til å drikke øl og sprit i selskap med elskverdige album som ”The River”, ”Avalon”, ”This Is The Sea”, ”Oh Mercy”, ”Mirage”, ”The Joshua Tree” og godlåter som ”The Boys Of Summer” og ”The Heat Is On”. Album og låter som sender tankene til ”Lost In Dreams”.

Konklusjon: War On Drugs aka Adam Granduciel har laget et av årets beste album, noe låter som ”Under The Pressure” og ”Red Eyes” er med på å understreke.


Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624