Da kan feiringa starte!

Ten Times Four
Ten Times Four

Plateanmeldelse: Caddy – «Ten Times Four»

Tomas Dahl laget likegodt en plate i førtiårspresang til seg selv. Ja, da kan feiringa bare starte! Dahl har spilt alt på plata selv, noe som i seg selv er imponerende. Så, hvordan låter dette? Det høres ut som om Weezer, Teenage Fanclub, Velvet Crush og Sloan har blitt med på en ettermiddagskaffe i studio med Dahl og så blei det en fest utpå kvelden, til slutt!

Det er ganske klassisk powerpop dette, med knallgode melodier, koringer, passe aggressive gitarer og herlig driv i alt som strømmer ut av høyttalerne. Tidløst, men samtidig er det vel litt motstrøms i dagens musikkverden. Plata åpner med et smell med «Miracle Turn» som vi har skrytt av i Popklikk tidligere. «Somewhere Beautiful» kræsjer mot lytteren med store trommer, er nesten innom en liten hardcore-stuk, før den ender i en smittende powerpop’er.

Med «Secret Hiding Place» kjennes det som at Caddy har laget en låt som opprinnelig ikke fikk plass på TeenageFanclubs «Thirteen». Kanskje Dahl kan ta over plassen til Gerard Love i Teenage Fanclub?

Med fjerdelåta og rockeren «Contagious», som har et av årets refrenger,  er jeg overbevist.En råsterk innledning på plata der, altså. Dahl tar også tempoet ned når det trengs, som i lengtende «In the Basement» og «Roadblocks» eller og mid-temporockerne «Safe Travels» og «Reverie».

Ja, Dahl går rett inn i en sjanger med ganske klare markører, men misforstå ikke: Caddy står fjellstøtt på egne power- og gitarpop-bein.

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167