Da rocken var tøff, stilig og virkelig farlig

A341C01F-C577-4D4F-B8A8-64F7851B1750Heartbreakers – L.A.M.F. Definitive Edition (4 CD Jungle Records)

Dette var en av de cooleste platene du kunne eie i 1977-1979. New York-kvartetten, som telte to tidligere medlemmer av New York Dolls, var så ute på dop i 1975/76 at de ikke hadde fått med seg at Tom Petty hadde et eget Heartbreakers i Florida.

I 1977 kom New York-Heartbreakers seg over til London i tide til å være med på Sex Pistols myteomspunne turné, «Anarchy in the U.K. Tour», sammen med The Damned og The Clash.

​Bandet telte Johnny Thunders (1952-1991) og Jerry Nolan (1946-1992) fra The Dolls, samt Billy Ratt (også død) og Walter Lure. Lure er i dag aksjemegler på Wall Street, når han ikke løfter opp gitaren for litt fritids-rocking.

Heartbreakers rakk bare et studioalbum, L.A.M.F., kort for «Like a mother fucker», visstnok velartikulert New York-graffiti.

Til gjengjeld er dette høyoktan, slamrende rock-punk, bitvis flekket til av skvulp av glamrock. Låttitlene her smeller som flipperspill-baller gjennom knotten til oss som var der den gang; «Born to loose», «All By myself», «I wanna be loved», «Chinese Rocks» (Ramones-låt),» «Get off the phone», «Pirate love» og «One track mind».

I denne fire CD-boksen får du en vaska versjon av original-albumet, the lost 77-mixes, the demo sessions, The alternative mixes.

Den 44 siders bookleten bringer orden i kaoset rundt plata, Thunders og co og alt annet du kan komme på om da rocken var tøff, stilig og virkelig farlig.

Det eneste spørsmålet som gjenstår, er om jeg skal åpne den lille plastposen med de fire buttonene med påskrift «L.A.M.F.» og «Born to loose»?

Tom Skjeklesaether
Tom Skjeklesaether
Artikler: 71