Dagens låt

Noen morgener får du bare lyst til å løpe og gjemme deg.

Da kan du tenke på den britiske artisten Imogen Heap. Hun slapp sin første singel «Hide and Seek» til debutalbumet «Speak for yourself» uten å bruke andre instrumenter enn stemmen. Den tøffe damen, som skriver, produserer og mikser albumene selv, gikk også ut med kritikk av George W. Bush’ uttrykksløse reaksjon etter de grusomme hendelsene den 11. september 2001.

Låten er kanskje mest kjent for å være sentral i ungdomsserien O.C. som blant annet inneholder en dramatisk skytescene. Skytescenen ble parodiert på Saturday Night Live i 2007, På grunn av trøbbel med musikkrettighetene publiserte ikke NBC sketsjen på sine offisielle YouTube-sider umiddelbart og to dager etter eksploderte det på Virginia Tech hvor 32 mennesker ble drept og 25 skadet.

Da ble det uaktuelt for NBC å gi den oppmerksomhet, selv om brukerne selvsagt tok saken i egne hender og gjorde den den originale parodien og en rekke andre til en internetthit.

Jason Derülo har samplet sangen i «Whatcha Say», men det er Heaps originalversjon av «Hide and Seek» som er den viktige og riktige. Det har jeg fått prentet inn av mine tenåringsdøtre.

Se og hør om du er enig.


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *