Dagens låt

Noen låter er rett og slett så funky at det ikke er til å tro. Dette gjelder i aller høyeste grad «Too Funky» av George Michael.

Det er lett å glemme at plakater av George en gang prydet soveromsveggene til tenåringsjenter landet rundt. Både han og Boy George hadde nemlig skyhøy status blant forvirrede ungpiker (deriblant Popklikkredaktøsen)på 80-tallet. Nå har de begge ramlet med trynet først inn i kategorien «dopasexgærnskrulling». Det er liksom ikke grenser for hvor føkka og ikke minst småkriminelle disse stjernene har blitt.

Musikalsk sett ser det dårlig ut også. George Michael har i det siste sjokkert med en fullstendig innforjævlig versjon av New Order-klassikeren True Faith. Det er derfor vår plikt å minne om at Michael en gang var en ypperlig popstjerne. I dag starter vi dagen på catwalken med supermodeller som Tyra Banks og Linda Evangelista. Det hele er toppet med Anne Bancrofts legendariske replikk fra fantastiske «The Graduate» surrende i bakgrunnen: «Would you like me to seduce you? Is that what you’re trying to tell me?»

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405