Dagens låt: 40 år gammel flytende magi

Popklikk-dagens-låt«Gå bort på puben og tyll ned noen pints. Når du kommer tilbake, innbiller du deg at det er tre om morran og at du snakker med noen i telefonen!»

Det var beskjeden produsent Steve Lillywhite ga frontfigur Richard Butler før innspillingen av «Sister Europe». Det funket som bare pokker! Sister Europe er kanskje den mest spennende av alle perlene som Psychedelic Furs har tryllet frem fra ermet siden 1980.

Sangen var den andre singelen fra debutalbumet. Den ble aldri en hit, men skapte tidlig en mytisk interesse for et til dels undervurdert band. Sparket i gang midt i pønkens glanstid i 1977, kjørte brødreparet Tim og Richard Butler fra London på med full gass, etter hvert i LA. Albumet «Mirror Moves» fra 1984 solgte til gull i USA og var min personlige favoritt.

Dagens låt: Popklikk slår på stortromma!

Furs-sammen-2

Da hadde imidlertid bandet allerede beveget seg ut av Lillywhites faste rockegrep (U2, Big Country, Pogues, Simple Minds) via Todd Rundgren på tredjealbumet til produsent Keith Forsey, som var best kjent for discosamarbeidet med Giorgio Moroder på 70-tallet og glampoprocker Billy Idol på 80-tallet. Han var blant annet med på å skrive Simple Minds gigahit «Don’t You (Forget About Me)», egentlig en låt som Idol ble invitert til å spille inn til ungdomsfilmen «The Breakfast Club».

Det fantastiske er at 40 år etter er Furs tilbake på sporet. Et nytt album er spilt inn, og hadde det ikke vært for pandemien, hadde brødrene og resten av bandet spilt i Norge mot slutten av mai. De har allerede sluppet tre singler som alle står seg godt. Spesielt «No One» bringer oss ut i Depeche Mode-farvann og fenger.

Det nye albumet heter «Made of Rain» og slippes i juli. Produsent er Richard Fortus som i dag er fast gitarist i Guns N’ Roses.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233