Dagens låt: Lyden av sommer og gode tider

7D4854C2-0E04-4A30-A049-364474AC2C50Dagens låt: Dodgy – «Good Enough»

Dere vet, ikke sant, noen ganger bare klikker det med en låt. Den er bare perfekt. Du kan lytte til den om igjen og om igjen. Du blir ikke lei. Jeg har det sånn med dagens låt som er «Good Enough» skrevet, spilt og sunget av London-bandet Dodgy.

«Good Enough» kom ut da britpopen var på høyden mot slutten av 1990-tallet. Det formelig flommet over av band som ifølge musikkbladene skulle være «the next big thing». Ryktene vil ha det til at noen av bandene solgte flere band t-skjorter enn plater… Det var altså mye hype, men også røyk uten ild.

Dodgy gikk klare av alt dette. De ble aldri skikkelig hypet, men leverte noen ganske så solide plater og med «Good Enough» fikk de også en ganske stor hit. Låta er så catchy og sommerfrisk at den er nærmest fast inventar på mine sommerspillelister. Setter på denne og humøret kommer sigende.

Det er en typisk britpop-låt. Melodien sitter som et skudd, det er 60-tallsvibber med orgel, blåsere og friske gitarer. Det bygges opp med et euforisk vers før refrenget: «If it’s good enough for you / it’s good enough for me / it’s good enough for me / if it’s good enough for two / it’s what I want to see». Ikke akkurat Nobelpris-materiale, men dette er laget for å få deg opp av stolen, ut på gulvet og for å synge med!

«Good Enough» gjør meg glad. Og ikke så rent lite nostalgisk, med blikket tilbake mot en tid da sommeren var helt åpen for unge folk. Ingen sommerskoler, fotballakademier eller vitenskapsleire. Det var to måneder som lå åpne, klare til å brukes. For en frihet! Dodgy og «Good Enough» uttrykker noe av den friheten.

Prøv den i sommerspillelista di, du også! (Et alternativ er så klart også «Staying Out for the Summer».)

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167