De eneste ene

The Only Ones

Absolutt obligatorisk før man dauer (5). Popklikk hjelper deg til et bedre liv.

Britiske The Only Ones selvtittulerte debutalbum fra 1978 er definitivt et album man må ha om musikkpolitiet skulle ta turen innom. En klassiker som dessverre aldri nådde ut til et stort publikum, selv om kritikere verden over har rost albumet opp i skyene. Setter du pris på en salig miks av punk, powerpop, rock og psykedelia der de gode melodiene ofte spiller hovedrollen, er det bare å hente fram ørene.

Mange har nok hørt «Another Girl, Another Planet», covret av blant andre The Replacements og The Libertines. Men ikke særlig mer. Tenke seg til ikke å ha hørt «The Whole Of The Law», «City Of Fun», «The Beast», «Creature Of Doom», «It’s The Truth» og «No Peace For The Wicked»?

Bare tanken på at musikkelskere har gått glipp av sangene og stemmen til Peter Perrett og gitararbeidet til John Perry gjør meg mer enn en anelse trist. Huff, huff og huff!

Men heldigvis finnes skiva i butikken og på verdensveven, så det er ikke for sent å rette opp egne feil om du av en eller annen mystisk grunn ikke har denne i samlingen.

Og mens du står og blar (eller sitter og søker) låner du selvfølgelig bort ørene dine til  Johnny Thunders «So Alone». Et album hvor foran nevnte Peter Perrett; vokalist, låtskriver og gitarist i The Only Ones, bidrar på  klassikeren «You Can’t Put Your Arms Around A Memory».

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1621