De verste videovrakene (I)

Noen ganger lurer man hva som går gjennom hodet på folk som bruker masse tid og penger på å produsere en video som er helt, fullstendig, sjanseløst dårlig.  

Man blir nysgjerrig på hvem som har kommet opp med ideen, hvem som har regissert den, hvem som faktisk har puttet penger i den. Og ikke minst, hva de involverte synes i ettertid, når de har fått videoprosessen litt på avstand.

En slik video er 30 år gamle «Separate Ways (Worlds Apart)» med gruppa Journey. Journey er ingen Popklikk-favoritt i utgangspunktet, og denne videoen bidrar knapt til at det etterlatte inntrykket forbedres.

Det er mye vi kan kritisere her, men dette med luftinstrumentene er kanskje mest interessant. Er det tegn på at Journey egentlig bestod av et backingband og at medlemmene egentlig ikke kunne spille?

Frontfigur Steve Perry ser også alt annet enn rocka ut (Keyboardist Jonathan Cain: – We were not a very photogenic band). Og skiftet mellom rompa til en dame og det kjipe bandet kan ikke tolkes på annen måte enn…hva?

Men vi skal ikke la Journey få pepper helt alene. Vi må også inkludere et annet ikkepopklikkfavorittband, Huey Lewis And The News. Vi kunne selvsagt ha trukket alle orkestrene vi misliker ned i søla, men vi nøyer oss med et utvalg i denne omgang. Det å få en ‘close up’ av en syngende Huey Lewis i nesten fire minutter – inkludert nesehår, øyebryn, fyllinger og et tynt belegg på tunga – det krever sin mann.

Vi bør legge til at den samme låten spiller en vesentlig rolle i en mordscene fra filmen «American Psycho» (2000, Christian Bale), basert på den beryktede boken av den amerikanske forfatteren Bret Easton Ellis.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233