Definitivt årets sommerplate (2017)

02CD7E91-967A-4597-8891-52050A721C2EUkens Popklikk-reprise (3): Lindsey Buckingham/Christine McVie (album, 2017)

Når Lindsey Buckingham og Christine McVie lager musikk sammen, kan det selvfølgelig ikke gå galt. Særlig ikke når de, med unntak av Stevie Nicks, har drasset med seg resten av Fleetwood Mac-gjengen i studio.

Om vi savner Nicks? Niks. Joda, en anelse, men Buckingham og McVie sitt første sammarbeidsprosjekt står mer enn godt nok på egne ben. Ben som står fjellstøtt på skuldrene til Fleetwood Mac-arven.

Musikken på albumet er fjærlett og usedvanlig lett å like. Å lytte på Buckinhams og McVies nye låter kan sammenlignes med å rusle rundt i et duskeregn med hodet fylt av fine tanker. Gjennom hele reisen renner det på med lettbente låter som spikrer seg fast allerede etter første lytting.

1E23D0DB-46A4-4862-8F70-1DDFB0F19989

De tre første låtene er så umiddelbare og melodisterke at man nesten ikke trenger å høre resten av skiva. Men bare nesten. Med et par unntak, både kvitrer fuglene og skinner sola, når låter som ”Red Sun”, ”Love Is Here To Stay”, ”Lay Down For Free” og ”On With The Show” stryker forbi.

Noen vil kanskje hevde at lydbildet og låtene er i overkant luftige og svevende. Dem om det. Popklikk digger friskheten og den skyfrie horisonten låtene bærer i seg.

Liker du Fleetwood Mac-perlen fra 1982, ”Mirage”, er Buckinghams og McVies nye sanger som skapt for deg.

Om det er årets sommerplate? Absolutt, men den må dele æren med Saint Etiennes ”Home Counties”. Med disse to skivene og en hengekøye i kofferten er sommeren garantert redda.

Og når høsten banker på, kan håpet om en ny Fleetwood Mac-plate fylle våre drømmer. Den evigoptimistiske Popklikk-redaksjonen har allerede dekket bordet og kjøpt inn både konfetti og pølsebrød. (Post-kommentar: Tror nok vi må avlyse den festen, gitt!)

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1654