Deilige melodier og et herlig driv


Plateanmeldelse: Dazy – «OTHERBODY» (album, 2023) / «OUTOFBODY» (album, 2022)

Dazy består av kun et bandmedlem – James Goodson fra Ricmond, en fyr som lager musikk plantet et sted midt i mellom powerpop, shoegaze og britpop. Vi snakker tidvis brummende og fuzzorientert musikk med deilige melodilinjer og et herlig driv.

Den 28. oktober i fjor ga Dazy ut «OUTOFBODY», et album opptil flere i Popklikk-redaksjonen lyttet mye på, men som ingen av oss rakk å omtale. Noe som selvfølgelig ikke var innafor, men nå som James Goodson akkurat har sluppet oppfølgeren, «OTHERBODY», har vi muligheten til å slå to fluer i en smekk.

Selvom begge platene er fylt med mange hissige og fuzzete gitarer, er det også plass til mer poporienterte låter som «Rollercoaster Ride», «Inside Voice», «Motionless Parade», «Gone», «Every Little Thing», «Always In Between» og «AWTCMM». Låter som sender tankene til band som Green Day, Oasis, Teenage Fanclub og Cheap Trick». På sistnevnte låt er likhetstrekkene til The La’s «Here She Comes» aldri langt unna.

Men Daze og Goodson har også mye til felles med relativt nyetablerte band og Popklikk-favoritter som 2nd Grade, Mo Troper, Young Guv, Kiwi jr., Ducks Ltd. og The Boys With The Perpetual Nervousness, band som også henter inspirasjon fra «gamlisene» nevnt i avsnittet ovenfor.

Av de mer «bråkete» låtene klinker Goodson til med knallperler som «Out Of Body», «On My Way», «Deadline», «Choose Yr Ramone», «I Know Nothing At All» og «Tucked Inside My Head».

Det beste med begge platene er at fellesnevneren hele tiden er at å lage gode melodier som ikke slipper taket med det første. At det rett som der er fylles på med fuzzpedalen, tøffe riff, ekko og kickass-innstilling, er med på å tilføre platene både variasjon og store doser energi.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643