Denne gangen mener de alvor

Plateanmeldelse: Inhaler – «Cuts & Bruises» (album, 2023)

Det er ingen overdrivelse å påstå at Elijah Hewson, frontmann i det unge irske bandet Inhaler, har arvet stemmen til sin far, Bono. I forrige runde formelig hylte det da også tidlig U2 møter The Strokes av mange av singlene til Inhaler. Forventingene var derfor store til albumet, «It Won’t Always Be Like This» (2021), men Inhaler krasjlandet litt når de skulle sette sammen samlingen med gode singler til et helhetlig album. Et arbeidsuhell, kanskje, og vi lar tvilen komme tiltalte til gode. 

Denne gangen har både strategien og energien vært en annen; Færre singler og mindre sprik. Produsent Antony Genn har fortsatt tillit i stolen, men lydbildet har fått en ganske stor makeover i retning et mer kompakt og massivt uttrykk. Tanken har åpenbart vært å komme lengre vekk fra opphavet, på godt og vondt.

Inhaler har bare delvis lyktes med den planen. Det er riktignok mindre tidlig U2 ute og går, men desto mer av voksenpopen som Bono og gjengen har drevet med de siste 30 årene. Heldigvis for Inhaler og oss er de hakket hvassere.

For «Cuts & Bruises» byr på en rekke strålende låter: «Just To Keep You Satisfied», «Love Will Get You There», «These Are The Days», «If You’re Gonna Break My Heart», den War On Drugs-inspirerte «Dublin In Ecstasy» og «When I Have Her On My Mind», for å nevne noen av godbitene. Sistelåten, «Now You Got Me», er også mer enn godkjent. 

Oppskriften er alternative poplåter kledd i mengder med gitarer og tangenter, og en passe dose ungdommelig attityde, mens de leter etter mål og mening med tilværelsen. Noe som fort kan bli oppskriften på suksess for våre irske venner.

Inhaler har lagt inn et ekstra gir og rustet opp flaggskipet med «Cuts & Bruises». Målet med den forrige plata var egentlig å gi ut noe som var bedre enn Strokes’ legendariske «Is This It». Det skjedde ikke den gangen, og nå er Inhaler i gang med et ganske annet løp. Det er kanskje like greit, for her tas det i bruk et helt annen type krutt, som kanskje er vel så effektivt i lengden.


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *