Ekte Love!

Elektriske kabler i hammocken.

Om jeg hadde spilt Lightships Electric Cables for Jesus mens han ruslet rundt på vannet, er jeg temmelig sikker på at han, i en tilstand av opphøyd glede, hadde sunket noen centimeter under vannoverflaten.

Når Teenage Fanclubs Gerard Love på fritiden har bestemt seg for å lage oppgradert popmusikk med så sterke melodilinjer at all verdens regndråper imploderer, er det bare å slenge seg ned i hammocken med en iskald Gin & Pommac.

I møtet med Electric Cables, får jeg en følelse av å vandre rundt i en idyllisk liten skog fylt med høyreiste trær og en og annen liljekonvall. Suset over furukrona er av det lavmælte slaget og tilfører musikken en sober eleganse vi sårt trenger i en tid preget av en altfor stor gjeng skrikhalser med fint lite på hjertet.

Så godt som alle låtene på plata er så lyse og vidunderlige at de på et blunk slukker mørket som omgir oss. Når gynge-gitaren på Sweetness in her Spark får meg til å lure på om treenigheten må være en litt slitsom greie for Jesus, føles livet komplett på en fin og litt rar måte.

At Electric Cables dessuten sender tankene til en av klodens fineste popband, Pernice Brothers, er trolig årets bonus så langt.


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *