En 80-talls klassiker

Plateanmeldelse (retro): Squeeze – «East Side Story» (album, 1981)

I mitt musikalske univers er britiske Squeeze sitt fjerde album, «East Side Story», en av 80-tallets beste popplater. Et uhyre undervurdert album som fortjener din oppmerksomhet mer enn du aner. At uoppnåelige låter som «In Quintessence», «Tempted», «Piccadilly», «Woman’s World», «Is That Love» og «Labelled With Love», befinner seg på ett og samme album er nesten ubegripelig.

Når fløyelsstemmen til Glen Tilbrook bretter seg rundt ørene, føles det som om meningen med livet sitter på stolen ved siden av og trampet takten.

På «East Side Story», som for øvrig er produsert av Roger Bechirian og Elvis Costello, overtok Paul Carrack tangentene etter lerkefuglen Jools Holland. Og vips hadde Squeeze, foruten sangfuglene Glen Tilbrook og Chris Difford, nok en gullstrupe i truppen. Når Tilbrook, Carrack og Costello slåss om mikrofonen på «Tempted», garanterer jeg at tiden står bom stille og at Albert Einstein banker på døra.

Kevin Rowland, mest kjent som vokalist og låtskriver i Dexys Midnight Runners, ga i 1999 ut sitt sagnomsuste soloalbumet «My Beauty» bestående av coverlåter, deriblant en svært personlig tolkning av «Labelled With Love». Noe som igjen får meg til å dagdrømme om et samarbeid mellom tre av 80-tallets beste låtsnekkere: Rowland, Tilbrook og Difford.

Som selvfølgelig aldri kommer til å skje.

Men som likevel ikke skygger for det faktum at «East Side Story» og Dexys Midnight Runners’ «Don’t Stand Me Down» er blant 80-tallets beste album. Med god margin!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1645