En deilig miks av softpop, rock og country

CD63895D-879A-4895-940E-0AFBD89099DATim Heidecker: «High School» (album, 2022)

Tim Heidecker er for de fleste kjent som en moromann fra USA, men etter å ha hørt hans nye plate, «High School», er han definitivt også en spellemann med mye på hjertet.

Heidecker har gitt ut flere album, noen fylt med politisk satire, andre med deilig poprock. Selvom hans forrige skive «Fear Of Death», der han blant annet samarbeidet med Natalia Mering (Weyes Blood), var av det imponerende slaget, treffer han enda nærmere blinken med «High School».

Som låtskriver makter Heidecker å flette sammen gode, nynnbare melodier med sjarmerende tekster mange kan kjenne seg igjen i. Noe herlige «Stupid Kid» er et godt eksempel på, en låt som i sin helhet handler om en ung gutts første møte med Neil Youngs «Harvest Moon», et møte som resulterer i både ny innsikt, inspirasjon og en litt lei avslutning.

På «Future Is Uncertain» dveler han rundt en av platas tekstmessige hovedtemaer; det faktum at framtiden er usikker samtidig som fortiden svinner hen. En fortid han med et underfundig og empatisk blikk reflekter rundt på låter som «Buddy», «Chillin’ In Alaska» og «What Did We Do With Our Time». En fortid som har vært med på å forme framtiden. Kunne man gjort noe annerledes? Hvor ble det av de gamle kompisene? Og så videre. Spørsmål og tanker som dukker opp hos de fleste av oss når fortiden etterhvert mer og mer fremstår som et minne om en mytisk tilstand.

Det repeterende drivet på låter som «Get Back Down To Me» og «Sirens Of Titans, der Kurt Viles gitar får boltre seg fritt i lydbildet på sistnevnte, skiller seg litt ut fra resten av musikken på plata der Heidecker ofte tyr til mer svevende og melodiøse musikalske grep.

Selvom tekstene på «High School» er både underholdene og fine, er det likevel Heideckers evne til å snekre sammen gode melodier som er platas store beholdning. Melodier som beveger seg i et musikals landskap der en deilig miks av softpop, rock og country sender tankene til den amerikanske vestkysten og kremartister som Ryland Baxter, The Beach Boys og Randy Newman.

 

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1673