En kommende stjerne?


Plateanmeldelse: Andy Goodwin – «Fred Perry Girl» (singel, 2024)

Siden august har vi, og da kanskje særlig de av oss som er under 35, hørt ordene «She turned up in her threestripes and a Fred Perry» sunget i en erkebritisk dialekt daglig. Ordene er hentet fra en låt jeg fant på TikTok – litt flaut, men noen ganger treffer algoritmene utrolig bra, sånn er det. 

Tekst: Magnus Brandt

Artisten, Andy Goodwin, som la ut de få sekundene av sangen, var helt ukjent for meg, men jeg hørte fort at dette hadde potensiale. Om dette stemte var vanskelig å vite siden han ikke hadde gitt ut noe som helst ennå.

Men etter nesten fem måneder med «GET THIS ON SPOTIFY» i kommentarfeltene er endelig debutsingelen «Fred Perry Girl» av Oldham-laden Andy Goodwin ute. 

Der er dessverre slik at sanger som først blir populære i sosiale medier ofte skuffer når vi får høre hele låta. Dette er ikke tilfellet denne gangen. Det som gjorde de få sekundene vi fikk høre i august så bra, er gjennomgående i hele sangen, med et melodiøst gitarriff typisk brukt i indie fra tidlig 2000.  Låta har en enkel rytmeseksjon, og senere i sangen snikes det inn litt piano som hjelper til med å skape en musikalsk dybde.

Goodwin er tydelig inspirert av moderne britisk indie som King Krule, Bakar og Cosmo Pyke. Med en «jeg gir faen»-måte å bruke stemmen på med en sterk britisk aksent. Det er ingen tvil om hvor vi befinner oss geografisk. Tekstmessig er sangen enkel, og handler om hvor vidt man har tid til jenter fordi man har ting man skal gjøre,  og er satt i typiske pubomgivelser i England.

«Fred Perry Girl» er det jeg håpet at den skulle være da jeg ble introdusert for den i august, og jeg tror (og håper) at dette er starten på en lang musikk-karriere.

Foto: Chosen Music


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *