En låt som suser avgårde

Sykle  gjennom byen
Sykle gjennom byen

Musikkanmeldelse: The 99th Floor – «Sykle gjennom byen» (singel)

Denne gruppa har røtter tilbake til slutten av åttitallet, og feirer sånn sett snart jubileum. På et tidspunkt skiftet gruppa navn til Swim, før de vendte tilbake til The 99th Floor. Det siste vi hørte fra The 99th Floor var albumet «Eclectic Guitar» i 2007. Nå er Morten Solli og medmusikanter tilbake i trioformatet med en feiende flott ny låt, og denne gangen på norsk!

«Eclectic Guitar» trakk tråder tilbake til nyveiv av den klassiske sorten, som Elvis Costello, The Jam, Soft Boys, samt føringer fra sekstitallets garasjerock og Kinks til samtidige som The Hold Steady. «Eclectic Guitar» var et gjennomarbeidet og sikkert gjennomført album.  Morten Solli skirver høyenergisk, rastløs og melodiøs gitarrock med frigjørende aggresjon i lavthengende, men presise gitarer.

Men nå er det på tide å finne fram psykkelen!  Kompet er tett og direkte bak en vegg av gitarer som surrer og stikker lik sinte veps oppstilt i en makedonsk falanks. Låta utvikler seg, som seg hør og bør, med en fin stigning. For som alle syklende i byen bittert har erfart; så er det stigning i alle retninger, når du har ryggen mot fjorden.

«Sykle gjennom byen» har et tydelig refreng, som de aldri de slipper, men holder intensiteten oppe og lar refrenget, på elegant vis, gradvis overta sangen  Jeg oppfatter låta som en hyllest til Oslo og syklingens edle kunst, fra tidlige vårmorgener til sene høstnetter. Men i denne varmen er det kanskje likevel best å parkere sykkelen, hvis du ikke er Foodora bud, og har en jobb å gjøre; mellom trikkeskinner, menn og kvinner.

(Morten Solli skriver for Popklikk)

Eivind Sigurd Johansen
Eivind Sigurd Johansen
Artikler: 186