En musikalsk helt

Hæ, ikke hørt denne?
Hæ, ikke hørt denne?

Absolutt obligatorisk før du dauer (10). Popklikk gir deg et bedre liv.

Pernice Brothers udiskutable sjef, Joe Pernice, har alltid vært svært god til å lage skarpsindige tekster om vår karusell- lignende tilværelse her på Moder Jord.

På «Live a Little» fra 2006 var han i ekstra godt slag. Noe som, foruten blandingen av ironi, nostalgi, romantikk og ubegripeligheter, først og fremst skyldes den språklige fantasien og presisjonen i tekstene.

Når det er sagt;skiva er naturligvis også fylt til randen av knakende gode melodier som sakte men sikkert lister seg inn i lytterens hjerne der de bygger rede og slår seg til ro.

Joe Pernice
Joe Pernice

En av de viktigste årsakene til denne flittige redebyggingen, er utvilsomt kombinasjonen av Joe Pernices varme og innbydende stemme, og det faktum at låtene formidler noe av betydning.

Pernice Brothers vanvittige evne til å lage stilfull pop med bøttevis av power, gjør at det nesten er umulig for lytteren ikke å bli berørt og meget, meget glad. Spør du Popklikk er Joe Pernice  en musikalsk helt som fortjener langt flere lyttere enn han har i dag.

Favorittlåter? Om du begynner med «Somerville», «Zero Refills», «PCH One» og «Grudge F***», er sjansen for at jubelen runger ut i nattemørket rimelig stor.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624