En nostalgisk perle

Plateanmeldelse: Bleach Lab – «Lost In a Rush Of Emptiness» (album, 2023)

For kort tid tilbake omtalte vi britiske Bleach Labs single «Indigo» i rosende ordelag i vår Popkick-spalte:

En sjelden gang iblant kommer det en låt som treffer deg som lyn fra klar himmel. Denne gangen er det britiske Bleach Lab og singelen, «Indigo», som gjør susen. [..] en virkelig fulltreffer. «Indigo» er en låt som spiller på alle de rette strengene [..] gitarlyden med helt riktig bruk av chorus, den tilbakelente vokalen, selve følelsen som låten gir; av at resten av livet ligger der som en åpen landevei [..] Hvis den kommende plata holder det den lover, ligger Beach Lab an til å bli nevnt i samme åndedrag som Wolf Alice [..]

Bleach Lab er et såkalt four-piece band og består av Jenna Kyle (vokal), Josh Longman (bass), Frank Wates (gitar) og Kieran Weston (trommer). Uttrykket firemannsorkester duger ikke så lenge Jenna Kyle fronter bandet. 

Gjengen kommer fra London og Buckinghamshire og har tidligere gitt ut tre kritikerroste EP’er, «A Calm Sense Of Surrounding» (2021), «Nothing Feels Real» (2021) og «If You Only Feel It Once» (2022). Jenna Kyle har også en fortid som elektronika-artist med satsing i statene.

Debutalbumet holder så absolutt det det lover. Her får vi ti sterke spor, The Cure-gitarer, tight komp og drømmende vokal i bøtter og spann. «All Night» er en magisk åpningslåt, mens «Indigo» er og blir platas store øyeblikk. Den basstunge og for øvrig glimrende «Everything At Once» åpner med Josh Longmans geniale basslinje. Gitar-introen på «Leave The Light On» låter klin likt Crowded House anno 1986 («Don’t Dream It’s Over») og den nostalgiske følelsen er komplett.

Den viktige produsentrollen er tradisjonelt, og av uforståelige grunner, oftest tatt av en mann. Desto mer gledelig er det å se at det er Catherine Marks som fyller den stolen her. Marks er en markant plateprodusent som har jobbet med artister som Foals, Manchester Orchestra, The Killers, Local Natives, Wolf Alice (!), Beware of Darkness, The Big Moon, Frank Carter & The Rattlesnakes, The Amazons, Arno, Howling Bells, Sunset Sons og Eliza Shaddad.

Bleach Labs übercoole, nostalgiske retro-lydbilde er utrolig gjennomført. Om det i det hele tatt er noe å sette fingeren på, så må det være at låtene blir litt for like hverandre når albumet skal lyttes på i sin helhet.

En sterk albumdebut i nostalgiens tegn fra blekemiddellabben. Anbefales.

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen

Naturviter, skribent og popmusiker av sjel og hjerte.

Artikler: 202