En råsterk debutant

FF1182C6-7185-48D1-9331-CC2066BF3391Plateanmeldelse: Hazel English – «Wake Up!» (album, 2020)

Denne plate kom egentlig rekende på ei fjøl; jeg hadde nemlig aldri hørt om Hazel English før for et par uker siden. Kanskje ikke så rart, «Wake Up!» er nemlig hennes debutalbum. Det skal sies at hun i 2017 ga ut en kritikerrost dobbel-EP, men da den ble sluppet var det ingen hjemme hos meg.

Det som først vekket min oppmerksomhet, tror jeg må ha vært det stilige coveret der Hazel bærer en finurlig, men svært stilig og meget rød hatt. En hatt som ga meg skikkelig 60-tallsvibber. Noe som skulle vise seg å stemme da musikken strømmet mot meg, særlig med tanke på lydbildet og produksjon. Et lydbilde som på mesterlig vis er skrudd sammen av Justin Raisen (Angel Olsen, Sky Ferreira) og Ben H. Allen (Deerhunter, CeeLo Green, Animal Collective).

Akkurat som tittelen ber om våknet jeg opp med utropstegn da låtene åpenbarte seg. For selvom jeg elsker americana og rock, digger jeg også ei skikkelig god pop-plate. Og det er nettopp det «Wake Up!» er. Ei skikkelig god plate med drømmeaktige pop-vibber og minst seks tær plantet i rockuniverset.

1E23D0DB-46A4-4862-8F70-1DDFB0F19989

Underveis i lyttingen har assosiasjonen flydd i mange retninger: Phil Spectors lydvegg, solfylte strender, David Bowies «Heroes», Blondie, The Bangles, The Strokes, paraplydrinker, Mazzy Star og Aimee Mann for å nevne noe/noen.

De fleste låtene på «Wake Up!», som stort sett er uhyre iørefallende, støttes opp av særdeles stødig tromming og mange tøffe innfall fra diverse gitarer. Låtene beveger seg tidvis framover på en effektiv og strukturert måte, noe som har resultert i at denne anmelderen har blitt fullstendig avhengig.

Skulle du tvile på min vurderingsevne ber jeg deg å lytte på for eksempel «Shaking», tittellåta, «Off My Mind», «Combat», «Waiting», «Milk And Honey» og «Work It Out». Jøye meg for noen låter!

Med tanke på at dette er et debutalbum er jeg sabla imponert. Hazel English, født i Australia, men for tiden med adresse i California, må sies å være en meget talentfull artist jeg forventer meg mye av i framtiden. Veldig mye, faktisk!

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1621