En skikkelig lykkepille!

En av virkelige discoløvene fra 70-tallet, Nile Rodgers, får nå fart på nye generasjoner.

I sommer blir det én låt som tvinger absolutt alle ut på dansegulvet: Det er «Get Lucky» med de franske electronica-guruene Daft Punk. De har holdt på i nesten 20 år og fortjener oppmerksomheten de nå får (navnet på duoen ble de forært av den britiske musikkavisen Melody Maker på begynnelsen av 90-tallet, men det er en annen historie)

Sammen med rapperen og plateprodusenten Pharrell Williams og Chic-legenden Nile Rodgers har de klinket sammen gammal disco med litt jazz og moderne dansesound. Ikke bare satte den rekord for flest avspillinger på Spotify i løpet av ett døgn, den føk også til topps på en haug med hitlister verden over.

Det kuleste er at folk går bananas på YouTube. En rekke ulike ‘mashups’ er satt sammen, nesten som en bekreftelse på hvor tidløs og universell disco kan være på sitt beste. Det er dansemusikk hvor det er lov å drite seg loddrett ut. Ingen bryr seg om hvor og hvordan kroppen egentlig beveger seg.

Ta «Soul Train», et tv-show først og fremst forbeholdt svarte amerikanere og som var på sitt mest populære på 70- og 80-tallet. Den som har lagt ut ‘mashupen’ markedsfører den med hvordan det egentlig bør danses til sommerens ultimate discohit.

Det hele blir hysterisk, ikke minst fordi klærne fra den gang aldri, aldri, vi gjentar aldri kommer til å komme på moten igjen.

Det er også ganske festlig med insinuasjonen at hvite ikke kan danse disco og egentlig burde holde seg helt unna sjangeren. Der er faktisk null problem å bevise vitenskapelig hvorfor man nesten kan komme unna med denne rasistiske påstanden.

Dansesteg fra andre sjangre enn disco blir også helt naturlig å blande inn. Noen rapper fritt og hemningløst fra alt som har vært av dansefilmer på tv og kino i hele forrige århundre. Resultatet er helt glimrende.
http://youtu.be/-xSFKnldPQ8

Men det er når remiksene spretter opp, det begynner å bli noe særere. Puristene sørger for at de kun er de mest dedikerte som henger med. Likevel er det bare å presse seg gjennom den neste videoen, den funker også, til sitt bruk.

http://youtu.be/0IHaRGeul2s

Til slutt en ren soloopptreden, en freestyle-versjon. Popklikk vil påstå at internett og delingskulturen har ført til at det aldri har blitt skapt mer kreativ energi på denne planeten noensinne!!

Ops, det ble kanskje litt svulstig på en fredag kveld. Skitt au, vi står selvsagt helhjertet inne også for den påstanden.

Kos dere:-)

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233