En skikkelig opptur

7A7A4D3C-BFA7-4CE8-B6E1-0F6B754E3B91Plateanmeldelse: Kristian Kaupang – «I morra kjører du forbi» (album, 2020)

Etter å ha sluppet noen svært fine singler er endelig vokalist og låtskriver Kristian Kaupang klar med sin andre langspiller, «I morra kjører du forbi». Sangene på plata beveger seg i et lett minimalistisk landskap, med synther og programmerte trommespor i fin kombinasjon med mer analog lydtilnærming.

Det låter digitalt og sprukkent på samme tid. Dette er popsanger som følger noe velkjent og «helnorskt», men som tidvis skifter retning mot noe som er eget og annerledes.

Låtene bærer et klart personlig uttrykk, med tekster om tid og sårbarhet. Smerten ved å prøve å holde fast i alt som det ikke er mulig å holde fast i. «En gang til», med Malin Pettersen på gjestevokal, fester seg som en flott popsang mange vil ha glede av å lytte til.

«Den alvorlige litt sentimentale» er en nær beskrivelse av nattens tankegods. En flott oppbygging git framdrift og løft. «Transformatorhuset» er særlig spinkel og løser seg nærmest opp i åpen luft. De instrumentale partiene og bruken av saksofon og fløyte, gir farge i sanger som beveger seg i melankolsk stillstand, med en nesten rå inderlighet.

«Det banker på», med Bendik Brænne på saksofon og Ivo Lima på kor, er nok en fin låt som smyger seg avgårde på lette bein utstyrt med en fin tekst. At låta kan minne om Dumdum Boys’ «Hagelangs» gir selvfølgelig minst to pluss i margen.

Konklusjonen er at det vanskelige andrealbumet, oppleves som en skikkelig opptur. For dette er en plate som garantert kommer til å kjøre forbi mange ganger i løpet av året.

Eivind Sigurd Johansen
Eivind Sigurd Johansen
Artikler: 186