En solid humørpille av en rockelåt

Plateanmeldelse: The Rolling Stones – «Angry» (singel, 2023)

Da Charlie Watts gikk bort for to år siden, bestemte jeg meg for at toget hadde gått for å se Stones live. Dumt nok, kanskje, det har ikke skortet på muligheter til å se bandet jeg syntes var gamliser allerede i 1980.

Erstatningen gjør ingen dårlig figur, men det er akkurat Charlies bittelille karakteristiske bakpå-knepp som sammen med Keiths Richards gitar i alle år har vært den aller viktigste musikalske grunn-ingrediensen i den legendariske Stones-alkemien, det sonisk unike som alltid har gjort dem kulere enn deres samtidige blues-inspirerte engelske band.

Likevel, «Angry» er en spretten og temmelig klassisk Stones-låt, med 80-åringen Mick Jagger i solid vokalform, langt mer vital enn eksempelvis jevngamle Paul McCartney har vært på sine siste sprell. Riffet er übertypisk Keef, og samspillet med «han nye» i Stones, Ron Wood, er minst like fett nå som på det sene 1970-tallet.

Ingen lyrikkpris («hvorfor er du så sint på meg? Jeg er ikke sint på deg»), men faktisk en solid humørpille av en rockelåt som gir et visst håp om at det bebudede albumet «Hackney Diamonds» kan være verdt en lytt eller to når det kommer i oktober.

Foto: Universal Music (promo)

Morten Solli
Morten Solli
Artikler: 146