Er det lov å være blid?

«Do You Love The Sun?»

PLATEANMELDELSE: Scud Mountain Boys: ”Do You Love The Sun?”

I helgen pusset vi opp Popklikks kontorer. Noe vi egentlig ikke trengte, men som redaktøsen forlangte. Hun hadde nemlig kjøpt opp et restlager av en sjelden Fred Perry-tapet på nettet.

Herman og jeg mottok derfor følgende tekstmelding fredag kveld: ”Tapetet må opp nå, ikke en dag å miste. Med Perry på veggen, vil inspirasjonen blomstre. Sees i morgen klokken 09:00. Tøsen”

Da jeg slentret inn på kontoret klokken 08:45 var redaktøsen allerede i gang. Med tapetlim over hele kroppen danset hun i takt med en spilleliste bestående av Lars Vaular, Fjorden Baby!, Razika, John Olav Nilsen & gjengen og Pogo Pops.

Etter to timer med bergensere i ørene benyttet jeg anledningen til å finne fram det som for tiden er min favorittplate. Foranledningen til musikkbytte var at  redaktøsen plutselig bare måtte ut å kjøpe seg en ny malekjole som stod bedre til den lilla himmelen som rant ut over horisonten.

Plata jeg fant fram både skinner om kapp med sola og graver dype hull i bakken og innehar så mye spisskompetanse at selv muttern kunne funnet den med en langpasning.

Om du nå tenker at jeg beskriver Scud Mountain Boys ”Do You Love The Sun?”, er det trolig et tegn på at du enten er Superman, Guds sønn eller Catwoman.

Om du derimot tenker: ”Hæ? Scud Mountain Boys? My brain nada” er du selvfølgelig tilgitt i det øyeblikket du kaster deg hodestups inn i ”Do You Love The Sun”.

Er du megafan av Jens Book Jensens dunderhit ”Det er lov å være blid”, er neppe Scud Mountain Boys første skive på 17 år hugget i stein for deg. Til det er enkelte av tekstene rett og slett for dystre. ”Drew Got Shot” er trolig den tristeste låta jeg har hørt siden jeg gikk ut av ungdomsskolen.

Når det er sagt; bandets ubestridte sjef, Joe Pernice er en mester i å lage låter som limer seg fast i ørene. Noe som sikkert henger sammen med at han innehar en av popens fineste stemmer.

Om du nå tenker ”Hæ? Joe Pernice? Ække det han som speller i Pernice Brothers’ a?” er det beviset på at du er enten Superman, Guds sønn eller Catwoman.

Men ikke nok med, du innehar en musikksmak som trolig vil gi deg Kongens fortjenestemedalje i jævlig god musikksmak når du nærmer deg 70.

For å gjøre det enkelt kan man si at Scud Mountain Boys er Joe Pernices alt-countryversjon av popbandet Pernice Brothers. Hvilket igjen innebærer at Scud

Redaktøsen

Mountain Boys kan beskrives som et poppete countryband med tidvis særdeles triste tekster. Låner du ørene dine til sanger som ”Learn To Love Him”, ”Crown Of Thorns”, ”The Mendicant” og ”She Falls Apart” skjønner du garantert tegninga.

-Hvordan visste du at jeg elsker ”Do You Love The Sun”?

Redaktøsen entrer rommet iført et nytt maleminiskjørt og en trillebag stappet full av hummer, cupcakes, espressobønner og Pommac.

-Jeg bare elsker ”Drew Got Shot”. Den er nemlig så trist at det er lov å være blid.

-Nemlig, svarer Herman som dukker opp fra limbo. Fire timer forsinka. Og blid som ei lerke.

Doh!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1641