Et slitesterkt og tidløst debutalbum

1F826155-B904-4AA9-A90D-24F7D64C93E8Plateanmeldelse: Companion – «Second Day Of Spring» (album, 2022)

En sjelden gang iblant hender det at man kommer over en uslepen diamant. Companion er en slik edelsten som man kan være så heldig å snuble over i jungelen av ny musikk. Tvillingsøstrene Sophia og Jo Babb, fra Fort Collins, Colorado, lager uskyldsren, melankolsk, alternativt folk med vakre vokalharmonier.

Låtene er nyanserte og velarrangerte, uttrykket overraskende modent med tanke på at dette er debutplata til Companion. Alle låtene er krydret med akkurat passe mengder instrumentering.

For oss skandinaver er det umulig ikke å tenke på First Aid Kit i møte med søstrene Babb, men forskjellen ligger i at sistnevnte har litt mer indie-preg på låtene og i produksjonen, noe som gir Companion et strøk av noe udefinerbart. Simon & Garfunkel er også en mulig kilde til inspirasjon for søstrene som opererer i det klassiske samstemte duettformatet.

På «Second Day Of Spring» utforskes livet og skjønnheten i alt vi omgir oss med. Plata minner oss om det store i de små tingene og gir en deilig illusjon av balanse og ro i tilværelsen. Det er egentlig ikke så nøye hva søstrene synger om, hele plata oppleves beroligende, som et varmt bad på en iskald dag.

Og samtidig ligger det en liten uvisshet der et sted, som et lite grøss. Bare hør den fantastiske låta «Snowbank». Det koselige og det uhyggelige går hånd i hånd. Det er nettopp i dette skjæringspunktet god musikk skapes. Companion har rett og slett laget et album av den typen som er tidløst og slitesterkt.

Gi Companion en sjanse og du får en ny følgesvenn for livet. «Second Day Of Spring» er en av de mildeste og fineste platene i 2022. Et vakkert omslag på albumet er det også.

Beste spor: «How Could I Have Known», «Arm’s Length», nevnte «Snowbank», «Second Day Of Spring» og «Waiting For You».

PS! Navnet Companion har tidligere vært brukt av et amerikansk 70-talls-rockeband. Ikke til forveksling for øvrig.

Foto: Promo

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 195