Få ordentlig fart på rompevrikkingen!

Sliter du med å få i gang skrotten når du går på jobb, bør du lese videre.

Popklikk gir deg oppskriften som kan øke takten betraktelig, få i gang rytmen, føttene, kroppen, ja rett og slett få opp humøret ditt i løpet av arbeidsuka.

Klikk deg innom vårt popkulturelle nettsted hver dag denne uken, og finn tilbake til denne artikkelen. Spill av én video daglig, uansett hvor du måtte befinne deg:
Om du har med nettbrettet på trikken, smarttelefonen i treningsstudio, sitter stuck med den stasjonære på jobben, eller synker ned med den bærbare i sofaen:

Klikk deg på og gi jernet, gi absolutt alt det du har!!

Dans rundt deg selv – og med deg selv. Få gjerne med andre når du først er i gang. Klink til med dine beste ‘moves’ og sørg for at alle rundt deg ser at du er en gavepakke fylt med energi, som sprer gode vibber i ulike retninger.

På den tyngste dagen i uken, mandag, kjører vi en svensk appetittvekker:

Baskery med søstrene Greta, Stella og Sunniva Bondesson er uoppdagede juveler. Etter at de frigjorde seg fra sitt faderlige opphav Jan-Åke for syv år siden, har de utviklet en egen musikkstil som ligger i skjæringspunktet country/rock/americana/pønk. Selv karakteriserer de musikken som  «killbilly, banjopunk og mud-country».

De trestemte harmoniene sitter løst, det samme gjør trommene som selvsagt spilles med føttene. Baskery er en talentfull svensk trio som er verdt å bruke litt tid på.
Her er låten «Mortal» fra albumet New Friends (2011)

http://youtu.be/OMQ9ZI3XbOw

tirsdag vender vi nesa nordover. Norske Violet Road består også av en rekke søsken, mer nøyaktig fire brødre, (de 4H-ene) Håkon, Hogne, Halvard og Herman Rundberg fra Kåfjord. Femte hjul på vogna er vokalist og låtskriver Kjetil Holmstad-Solberg fra Andøya.

Sangen er tittellåten fra det helt ferske albumet Peter Every And His Marching Band. Ifølge vokalisten er Peter Every en sammensatt kar, med en noe trøblete oppvekst, men som har funnet trygghet i korpsmiljøet.

Når det er mulig, så er det meste mulig.

onsdagen går vi tilbake én uke i tid, – til forrige onsdag da en tidligere britisk pønker inntok Sentrum Scene. Frank Turner spilte tidligere i hardcorebandet Million Dead, men har nå beveget seg i retning folksjangeren.

I Storbritannia er artisten allerede stor (fylte Wembley Arena i april), mens her hjemme på berget er Turner ukjent.

Sammen med The Sleeping Souls var Frank en svært gledelig overraskelse som supportband for Boston-gruppen Dropkick Murphys. Det er sprek folkrock med tekster du vil legge merke til:

Here ye, here ye, friends and Romans, country men

Here ye, here ye, punks and skins and journey men

Here ye, here ye, my sisters and my brethren

The time is coming near

Tekstlinjene er hentet fra sangen «I Still Believe» som fort har blitt en livefavoritt. Den har en flott oppbygging, et lettfattelig refreng og publikum inviteres med på festen.

Se om ikke du også kan heve stemmen en smule mens du danser, og fortelle omverdenen at du fortsatt tror, i hvert fall på rock’n’ roll.

Torsdag lytter vi til trioen We Are the Scientists, som gir oss lyst til å sette volumet på fullt og dra noen skikkelig luftgitarsoloer.

«I Don’t Bite» er indiepop som spenner over hele det amerikanske kontinentet, fra California i vest til NYC i øst. Det sjette albumet til ‘vitenskapsmennene’ er på gang i år. Og forresten, ikke bry dere om blodet i videoen!

Så er vi kommer til fredagen, og her sliter vi. Vi dras mellom gruppene Foals eller Train.

Foals er et band Popklikk nettopp har oppdaget og som er et fascinerende britisk bekjentskap (fra Oxford). De liker å klare seg på egen hånd, både videoen og det visuelle er komponert av kompiser av bandet. Bandmedlemmene selv har hoppet av studier for å satse på musikk.

Her er «Inhaler» fra albumet Holy Fire (slippes 11. februar)

Men vi ender opp på med å skuffe oss selv ved å ‘safe’: Arbeidsuka avsluttes med den ultrakommersielle trioen Train fra California. Ingen av oss klarer å få blåserne og den fengende rytmen fra «50 Ways to say Goodbye» ut av hodet.

Dessuten får den David Hasselhoff til å grine. Og det gjør oss jo i enda bedre humør…

Så godtfolk; dans, dans til musikken – hele uka, ja absolutt helt til du trenger å hvile ut i helgen!!

 

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233