Fikk takk fra John Lennon minutter før skuddene falt

mashup-yoko-john-willieWillie Nile er en gammel Popklikk-helt. I 2014 fortalte han historien om en helt vanlig studioinnspilling den 8. desember 1980 som utviklet seg ganske spesielt. Det var kvelden John Lennon ble skutt utenfor Dakota-bygningen i New York City.

Nile spilte inn sin andreplate «Golden Down» i Record Plant, NYC på tampen av 1980. Samme uken var John Lennon og Yoko Ono i et av studioavlukkene ved siden av. Ekteparet var i ferd med å fullføre låta «Walking On Thin Ice», og Lennon manglet gitarstrenger. Dermed lånte Willie Nile bort ett sett han hadde, og Lennon brukte halve natta på å legge det røffe gitarsporet. Dette var da 7. desember gled over i 8..

Her kan man høre resultatet av innspillingen:

https://youtu.be/VS5p345HBIM

Willie Nile hadde i tillegg fått en forespørsel fra en venn om en autograf fra Lennon, og mottok dermed hilsenen «Thanks for stringing me along», like før eks-Beatlen forlot Record Plant for siste gang. Kun minutter senere ble John Lennon skutt.

Her fremfører Willie Nile Lennon-hyllesten «Lost» i New Jersey i desember 2014:

PS!
Willie Nile er betraktet som en legende i Popklikk-redaksjonen; både fordi han har laget noen uforglemmelige låter og fordi han er verdens hyggeligste kar. I mange år dro han rundt med Light of Day-prosjektet, et konsertprosjekt drevet av en stiftelse der musikere fra NYC og New Jersey-området driver veldedig arbeid. Bruce Springsteen har vært med på noen av konsertene, hvor inntekten går til forskning rundt Parkinsons sykdom. Nile var med på en Light of Day-konsert i 2008 som deler av Popklikk-redaksjonen (den gang i ABC Nyheter) arrangerte på Garage i Oslo.

I Vinylpreik 4 preiker vi litt om den godeste Willie.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233