(Fjor)årets opptur (5)

Samuel T. Herring

Future Islands’ ”Singles” er fylt med deilig elektronisk popilipoppop-musikk som spretter av gårde som en hare på jakt etter lukten av 80-tallet.

Bandet lager energisk og sjarmerende musikk det er meget lett å bli glad i. Men å karakterisere Future Islands som et rent synth-pop band blir likevel feil, de er langt mer enn som så. Bandmedlem Gerrit Welmers beskrivelse av bandet som  “Definitely not a synth-pop band. Punk band at heart. A three-headed Michael Jackson listening to The Cure and eating Vienna sausages”, er både morsom og treffende.

At Popklikk tenker på artister som The Cars, Elbow, New Order, The Killers, Magazine og The Stranglers, er med på å understreke at Future Islands spiller på mange musikalske strenger. Elektronisk soul er vel det nærmeste vi kommer, men det er først og fremst takket være vokalist Samuel T. Herrings slitesterke, raspende og tidvis semi-growlende stemme.

Best av alt er likevel movesa til nevnte Herring (ligner han ikke litt på Brando, mon tro?). Mannens oppvisning på Letterman er utvilsomt et av årets høydepunkt. Popklikk-redaksjonen i kommer garantert til å stå klistra foran scenen når bandet besøker Norge.

Tilslutt: ”Singles” holder høy kvalitet hele veien, men om du ikke har hørt skiva anbefaler vi deg å begynne med treenigheten ”Seasons (Waiting For You)”, ”Light House” og ”A Dream Of Me And You”.
http://youtu.be/1Ee4bfu_t3c

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1621