Fjorden Baby! Detroit Baby!

Fordi Popklikks anmelder er av den oppfatning at Fjorden Baby!s nye album «Se deg rundt i rommet» er usedvanlig bra, måtte vi selvfølgelig prate med bandet om de viktige tingene i livet.

– Hva er bakgrunnen for bandnavnet?

– Vår gode venn og gatepoet Toggi fra Loddefjord begynte å bruke dette utrykket på begynnelsen av 2000-tallet. Det var en måte å motivere inn et belastet sted på en kul måte. Som Detroit Baby!

– Hvordan vil dere beskrive musikken dere lager?

– Vi er fem forskjellige individer med fem forskjellige uttrykk. Sammen blir det et sammensurium av vibber. Vi liker å være frie i det vi gjør, og alt er lov. Skamløshet er noe vi sitter pris på!

– Hvorfor begynte dere å lage musikk?

– Musikken kommet veldig naturlig for alle i bandet. Det har på en måte aldri vært noe valg.

– Plukk ut to favorittlåter fra skiva.

– I det låtene blir lagd og når de blir spilt inn, er de favorittlåten. Alle sangene har forskjellig karakter og passer til forskjellige vibber.

– Kan dere fortelle litt om bakgrunnen for coveret?

– Vi har lenge ønsket å samarbeide med DOLK og vis avis, nå ble det en realitet og vi er stolte og veldig fornøyde med resultatet.

– Tre beste album gjennom tidene?

– Som med favorittlåter varierer dette veldig på dagsformen. Men kan si at vi alle er stor fan av det Weezer gjorde på andre albumet sitt, «Pinkerton».

– Bob Dylan eller The Beatles?

– Ingen og begge.

– Anarki eller virvar?

– Anarki & virvar.

– Hva slags forhold har dere til streamingtjenester?

– Vi har alle i bandet hatt gode opplevelser med for eksempel Spotify. Man oppdager ny musikk gjennom related artist og kan bli nostalgiske med å finne låter som vi hørte når vi var unge som «The Actor» med Micheal Learns To Rock.

– Hva slags forhold har dere til MGP?

– Ikke så veldig bra forhold, dessverre. Var fett på begynnelsen av 90-tallet.

Hvilken oppfinnelse skulle dere ønske at dere hadde funnet opp?

– Fotball

– Favorittbok?

– Vi er alle i bandet veldig fasinert av beatpoetene som Jack Kerouac, Allen Ginsberg, William Burroughs med flere, samt at bassisten vår har tatovert et utdrag fra en eller annen bok med Charles Bukowski bakpå leggen.

– Favorittfilm?

– Dårlige B-filmer er alltid en hit i Fjorden Baby! Sci-fi filmer fra 80-tallet og dommedagsfilmer som «Independence Day» og «2012». Mange favoritter. Samarbeidende mellom Michel Gondry og Charlie Kaufman er også noe vi sitter pris på.

– Hvem er tidenes kuleste artist?

– Vågard i A-laget dreper alle med sin fete stil.

– Hvem er tidenes beste vokalist?

– Som sikkert alle vet er Freddie Mercury tidenes beste vokalist.

– Beste konsertopplevelse?

– Misvær skaforening på Garage type 2001. Spilte to sett, avsluttet med cover av «Iron Lion Zion». Legendarisk konsert der hele Garage plutselig skjønte hva reggae handlet om som det handler om på Jamaica.

– Hva ville dere spurt David Bowie om du/dere hadde ham til bords?

– «Ey, David! Waz up man? U wanna hang later? »

– Hvilke planer har dere for fremtiden?

– Fremtiden er alltid i bevegelse, planer har vi, men blir ofte forandret for ting dukker alltid opp. Men vi vet vi skal spille mange konserter Rundtom i landet og vi har noen låter på dank som vi er hypp på å vise til folket!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624