Fortsetter å imponere

 CDE3EF95-5061-46A0-9D6B-597B491AE2A8Plateanmeldelse: Silver Lining – «Go Out Nowhere» (album, 2022)

Supergruppa Silver Lining er ute med sin andre langspiller, «Go Out Nowhere». Som på debutplata, «Heart and Mind Alike» (2018) er det country og folk som står bandets hjerte nærmest. Silver Lining består av tromsøjenta Stine Andreassen (The Northern Belle) og Live Miranda Solberg (aka Louien), i tillegg til gutta i bandet, Halvor Falck Johansen og Bjørnar Ekse Brandseth. Låtskriverkunst fra øverste hylle skrev Popklikk om The Northern Belle sitt album fra i fjor, «The Women In Me».

I forhold til forrige rendezvous har Silver Lining denne gangen arrangert flere av låtene med trommer og bass, noe som er med på å gi plata mye større spennvidde og variasjon. Som musikalsk prosjekt skiller ikke Silver Lining seg nevneverdig fra det landskapet både Andreassen og Louien vandrer i hver for seg, men det gir damene muligheten til å synge sammen i fine harmonier, og dessuten får gutta slippe til både på kor og lead vokal.

Andreassen åpner ballet med «Your Everything». Kassegitar og lap steel, visper på trommene og samstemt sang med Solberg. Tittellåten «Go Out Nowhere», er glimrende countrypop ogoverraskende nok, skivas kanskje beste låt, skrevet og sunget av Halvor Falck Johansen. Noen vil heller høre damene synge, så vi så ikke den komme!

Deretter får vi servert to andre virkelig fine låter; «The Dream», sunget av Solberg og, ikke minst, nydelige «Awake» av Andreassen, med klokkespill og det hele. Det svinger også veldig bra av «Frosty Hands» med sin heftige bassgang, bottleneck og et catchy refreng.  

«Go Out Nowhere» mangler muligens den helt store hiten, men med låten «Silver Lining» kommer de veldig nærme. Glimrende låtskriving, og et eksempel på fornyelse av klassisk, tradisjonell folk. Låten har da også har fått sin fortjente rotasjon på radio. Hele veien med solid produksjon av den gamle traveren Yngve Sætre.

Det er fortsatt gode tider for country og americana her på berget. Silver Lining er, sammen med en håndfull andre artister (som inkluderer blant andre Malin Pettersen, Signe Marie Rustad, Karen Jo Fields og Darling West, bare for å nevne noen) våre fremste bærere av country-fanen her til lands.

«A silver lining is a sign of hope or a positive aspect in an otherwise negative situation» (hentet fra dictionary.com) – sjelden har vel navnet og musikken passet bedre eller vært mer oppløftende.

Foto: Promo

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 194