Freda(g)stund

Popklikk serverer balsam for kropp og sjel mens vi venter på nye toner fra Stavangers skjulte indieskatt. O glede!

For Hovering Orville er omsider i studio igjen, og dét er noe man trygt kan glede seg over. Det har gått gjetord helt til hovedstaden om noen særdeles støyende og velklingende konserter der borte i oljebyen de siste par årene. Det er på tide at Hovering Orville viser resten av befolkningen hva som er i gjære.

Men hvem er dette, egentlig? Hovering Orville, den gang Birger Bekkeheiens énmannsprosjekt, vant i 2007 Rogalands Avis sin DEMO-konkurranse. Som premie fikk han spille inn sin debutplate Silverlines (2008) helt gratis sammen med dyktige studiomusikere. Dette var selvfølgelig kjempestas, men det er jo ikke noe kult å ikke ha et eget band.

Gutter som kan gromlyd.
Det har Hovering Orville nå gjort noe med. Ved entreen til Tormod Aass (trommer) og Jessie Goa (bass) har prosjektet til gutteromstrubaduren blitt til en høyspent elektrisk trio som byr på betydelig mer friksjon og feedback enn smørlyden man finner på Silverlines. I lag med produsent Ashley Stubbert, som har jobbet med kruttsterke saker som Kvelertak og Purified in Blood, er Hovering Orville nå i gang med innspilling av 13 nye låter i fantastiske ABCStudio på Etne. As we speak!

Popklikk drømmer om at den nye platen gir Hovering Orville den nødvendige oppdriften for å sveve over landet. Godspeed!

Du finner Hovering Orvilles debutplate Silverlines på Wimp.
Updates fra studio kan leses her og her.

Tobben Aarsland
Tobben Aarsland
Artikler: 9