Fullstendig avhengighetsskapende

918F50B0-A001-4B50-95EA-C4D7A0F90A38Plateanmeldelse: Pelicat – «Pelicat» (album)

Du verden som vi har gledet oss til denne plata! De tre singlene Pelicat slapp i løpet av 2018 holdt så høy klasse at vi måtte gni oss i ørene hver gang de stupte mot oss. Tre låter som selvfølgelig er med på bandets selvtitulerte debutalbum. 

Et album som er fylt med så mange fantastiske låter at vi allerede nå kan utrope det til et av årets beste. For om man liker melodiøs pop et sted midt i mellom The Beatles, Steely Dan, Harry Nilsson, The Feeling og ABBA blir det knapt bedre enn dette. 

Den Oslo-baserte kvartetten lager, som det helt korrekt påpekes i presseskrivet, tidløs popmusikk som er godt forankret i det magiske 70-tallet. Navet i musikken er bandets evne til å lage ekstremt fengende og melodiøs musikk man blir gående å nynne på i flere måneder.

Låter som «Tell Me I’m Wrong», «I Love The Idea Of You», «All My Cares, «Sorry, No» og «Down At The Arcade», er så avhengighetsskapende at plata burde vært merket med rød varseltrekant. Sistnevnte er definitivt en av de fineste norske låtene vi har hørt på år og dag. Vi snakker tre ganger wow og et kjempestort bravo!

Lydbildet, der gitarer og tangenter i alle fasonger dominerer, er foruten å være både elegant og sprudlende, også strammet til med en akkurat passe stor skiftenøkkel. Et grep som gjør at musikken ikke går fullstendig amok når den er på sitt mest energiske. Resultatet er et lekent og spontant lydbilde der de fleste låtene akkurat klarer å holde seg innenfor fartsgrensene. 

De gangene det popper opp strykere fra rillene, smiler vi bredere enn Solskjær og tenker at Pelicat lager kammerpop som kan minne om favorittband som Hockney og The Divine Comedy. 

2018 var et meget godt musikkår for norsk musikk. Og nå er vi i gang igjen. Først med Minor Majoritys glimrende nye album, og nå altså Pelicats debutalbum. Popklikk venter i spenning på fortsettelsen!

Ps! Plata slippes i morgen, fredag 25.januar. Lytteplikt!

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1642