Fy Zlatan, for ei plata!

JM
JM

Fy Zlatan, så fin den nye plata til John Moreland er. ”Big Bad Luve», hans fjerde i rekka, er, etter cirka fire intense gjennomlyttinger, ikke i nærheten av å slippe taket.

Noe som trolig henger sammen med de akk så triste, men likevel lett optimistiske tekstene. For tittelen juger ikke.

Vi snakker hjerter som banker så hardt at de, om det ikke hadde vært for kjærligheten og håpet, hadde implodert og visket ut tilværelsen. Klisjefylte tekster, ja vel, men like fullt tekster som tar livets realiteter på det dypeste alvor.

Når Moreland synger “Love is not an answer, I need you” både ler, gråter og jubler Popklikk-redaksjonen. For Moreland gjør ofte det vanskelige så sørgelig enkelt at det er umulig ikke å kjenne seg igjen. Fremfor å søke etter en illusorisk fasit, retter han heller blikket mot realitetene og virkeligheten.

Når det er sagt; Morelands evne til å lage melodier som limer seg fast er også helt avgjørende for Popklikks entusiasme. Melodier som bygger på en tradisjon artister som Springsteen, Mellencamp, Petty og Earle også bygger sine musikalske reder rundt. En tradisjon der blues, folk, country og soul smeltes sammen til det mange i dag definerer som americana.

Konklusjon:

”Big Bad Luve” består av så mange gode låter at de til sammen utgjør en uimotståelig helhet. En helhet der savn, kjærlighet og håp bruker de samme skoa.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624