Get Dreamy: Terje Rypdal og Jimi Hendrix sin platesamling

På slutten av sekstitallet spilte Terje Rypdal i rockbandet Dream, som i 1967 fikk gitt ut en sjelden lp-plate. «Get Dreamy» er en av norsk rocks tidligere klassikere. En psykedelisk pille av beste kvalitet og årgang.

 Albumet byr også på en reindyrka hyllest til Jimi Hendrix. «Hey Jimi» er ikke blant de beste sporene på plata. Men gjennom en venninne, som kjente den svenske kjæresten til Hendrix, ble det lagt en plan om å få skiva overlevert til den amerikanske gitaristen. Hva kunne være mer ideelt enn om Hendrix lytter på plata og uttaler seg positivt om Dream?
 
Plata blir ekspedert avgårde. Alle håper det beste, men ingen respons. Det er helt stille fra London, der Hendrix bodde på denne tiden. Plata må ha blitt borte et sted mellom Stockholm og mottaker.
Etterhvert blir Dream oppløst og Hendrix dør noen år senere. Nå spoler vi hurtig fram til det nye milenniumet. En samler kjøper Jimi Hendrix platesamling, og gjett hva som befant seg der? Plata hadde kommet fram!
For Terje Rypdal var dette et sterkt øyeblikk, nesten som om Jimi Hendrix vinket tilbake fra den andre siden. Du finner skiva i «Hendrix og Handel»-museet i London. (De bodde i samme bygård, om enn ikke samtidig.) Her er leiligheten til Jimi Hendrix gjenskapt med platesamlingen intakt. På omslaget til «Get Dreamy» hadde Rypdal skrevet i 1967; “With all the respect we can give a fellow musician, we wrote Hey Jimi as a tribute to you. We hope you like it and enjoy the rest of the LP too» 
Plata kom ikke bare vel fram, men havnet på museum også. Se gjerne det pussige NRK-produserte musikkinnslaget «Green things (from outer space)» Full psykedelisk pille!
Eivind Sigurd Johansen
Eivind Sigurd Johansen
Artikler: 186