Gratulerer med dagen veteraner!

Alder er ingen hindring for kreative sprell.

Før han vandret på månen fløy Buzz Aldrin 66 skarpe oppdrag med F-86 i Korea på 50-tallet. Her avbildet i juli 1969 (Foto: NASA)

Våren 2009 spilte Edwin Eugene «Buzz» Aldrin inn rapsangen «Rocket Experience» med blant andre Snoop Dogg.  I dag fyller legenden, som for alltid vil være mest kjent som andremann på månen, 81 år.

I dag er det også anledning til å gratulere Nora Brockstedt. Hun platedebuterte i 1945, var med i «The Monn Keys» (1950-54) og kapret en fjerdeplass i Melodi Grand Prix i debutåret 1960. I dag fyller hun 88.

Filmregissøren og surrealisten David Lynch har også bursdag, han blir 65 år. Lynch er mest kjent i Norge for filmene «Blue Velvet» og «Wild at Heart», i tillegg til tv-serien «Twin Peaks».  Han har fire ganger vært på nippet til å hente en Oscar-statuett, men aldri greid å klarte helt til topps. I Europa har han større suksess, med priser både i Cannes og Venezia. Det mest interessante han har gjort de siste årene er sannsynligvis «Interview Project» fra 2009.

Den siste vi, under ekstrem tvil, skal hedre, er Paul Stanley, vokalist og gitarist i Kiss. Han er også blitt godt voksen med sine 59 år, selv om det ikke alltid synes sånn. I fjor høst knuste han gitaren på en Toronto-konsert til ære for en fan som hadde fulgt bandet i 36 år.  «It must have been one of those Crazy Crazy Nights

Hvis hjertet ditt tåler det; her er pensjonist-rapper Buzz Aldrin:

http://www.funnyordie.com/videos/0be5c681fc/buzz-aldrin-s-rocket-experience

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233