Hæ, ikke hørt om Southside Johnny og hans gode hjelpere?

C7D3FCA3-094E-4F17-BAEE-6B015610900EPlateanmeldelse: Southside Johnny and The Asbury Jukes: «Best Of Southside Jonny and The Asbury Jukes (samlealbum, 1992 )


Bøtter med messing, en stemme med trøkk, stilige gitarsoloer, feite solbriller og to gode venner, var suksessformelen for John Lyon aka Southside Johnny på slutten av 70-tallet. De to gode vennene var selvfølgelig Bruce Springsteen og Steve Van Zandt (Little Steven, Miami Steve). To venner som henter fra øverste hylle når de skjenket Southside låter fra egen navle. Og om ikke det var nok; Van Zandt trivdes dessuten godt i produsentstolen når kompisen skulle lage plater.

«Best Of» er en utgivelse som på fortreffelig vis oppsumerer karrieren til Southside Johnny and The Asbury Jukes i perioden 1976-1991. Noe som innebærer at 70-talls skivene «I Don’t Wanna Go Home», «This Time It’s For Real», bautaen «Hearts Of Stone» og «The Jukes» er representert med 14 av i alt 20 låter . Men det skulle bare mangle; Southside lagde nemlig et par mindre bra plater på 80-tallet. Som for eksempel «Trash It Up» fra ’83, produsert av mister slick himself, Nile Rodgers.

Selv tilbrakte kompisene mine og jeg mange timer sammen med Southside og vennene hans på 80-tallet, der alle de ovennevnte platene ble spilt både hyppig og lenge. Men, den Southside-skiva som fikk mest spillertid var likevel den suverene liveskiva, «Reach Up And Touch The Sky», sluppet i 1981.

«Best Of» er et bevis på at det smart og ha gode venner. Og at Bruce Springsteen må ha et hjerte av gull i og med at han ga bort fantastiske «Hearts Of Stone» til kompisen sin med de feite solbrillene fra Asbury Park. Kjærlighet uten grenser. Til å grine av.

Av senere utgivelser kan «Better Days» (1991) trygt anbefales, en plate bestående av en rekke kremlåter som for eksempel åpningstrioen «Coming Back», «All I Needed Was You» og «It’s Been A Long Time», alle skrevet av Steve Van Zandt. At både både Van Zandt og Springsteen bidrar på vokal på sistnevnte gjør ikke akkurat låta dårligere. Tittellåta, «I’ve Been Working To Hard» og «All The Way Home» (skrevet av Springsteen) holder også meget høy klasse.

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *