Helt genial pluss

How To Die In The North
How To Die In The North

Dette høres kanskje litt korny ut, men Popklikk-redaksjonen har blitt sendt ut på et oppdrag fra vår egen husgud, TOAO (The One And Only).

BC Camplight himself
BC Camplight himself

Oppdraget er å klatre opp på alle verdens tak å rope ut følgende budskap:

BC Camplight er en knupp. Gabba gabba hey, diggilo, diggilei, jeg blir aldri lei!

Budskapet ble sendt til oss, fra et eller annet sted vi ikke aner noen ting om, en fredag kveld etter at redaksjonen hadde delt en flaske Martino Rosso med et hint av Grappa og en liter Prosecco tilført en tøtsj lunken helmelk.

At vi mottok budskapet etter å ha lyttet side opp og side ned av BC Camplights nye plate ”How To Die In The North”, var selvfølgelig bare en tilfeldighet.

Eller som Herman uttalte to the point: ”TOAO veit hva han driver med. Han leker ikke gud. Tilfeldigheter finnes ikke i hans uendelige univers.

Det var Herman som først ble innviet i TOAOs mystiske univers. Få sekunder etter å ha blitt skallet ned av en gal mann i grønnsaksavdelingen på nærbutikken ved Bekkestua, så Herman lyset. Bibelen har Saul, Popklikk har Herman.

– Vi har jo snakka om hvor fantastisk BC Camplight er hele uka. Fyren er jo helt genial pluss, visket Elise med øyne store som dekketallerkener.

– TOAO treffer som vanlig spiker’n på hue. Måten BC ruller de elegante og tidvis eksentriske melodiene sine inn i soul, surfpop, pianoballader, er hinsides godt og ondt, sukket Espen og dro seg i barten.

– BC får meg til å tenke på The Beach Boys, 10cc, John Grant, 60-tallet, California, Harry Nilsson, Ben Folds Five, Eels og et par tusen andre klasseartister, sa Herman og dufa.

Da den nydelige pianoballaden ”Atom Bomb” la seg under dyna, sov hele Popklikk-redaksjonen. Herman på gulvet, Espen på krakken og Elise i kjøleskapet.

In TOAO we trust.http://youtu.be/thuFjokB1xM

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624