Hipp, hipp, halleluja!

Stay True

PLATEANMELDELSE: Danny & The Champions Of The World: ”Stay True”

Den siste tiden har vært et aldri så lite musikkeldorado. Det renner kvalitetsmusikk ut av krana der jeg bor. Jeg er inne i en sjelden god steam. De siste skivene til Okkervil River, Scud Mountain Boys, Sweden, Deer Thick og Manic Street Preachers danser rundt i min overlykkelige hjerne.

Sagt med andre ord: Jeg har vært en særdeles glad gutt i det siste.  

Etter helgens tur med Sara Bernhard Logen ble jeg enda gladere. For da møtte jeg, mye takket være Logens nye stormester Broder Jørn, Danny & The Champions Of The World for første gang. Et møte som midt bland Loge-pølser, Loge-øl og Loge-sanger, endte opp i en vill og hemningsløs forelskelse.

Da broder Jørn spilte åpningslåta på ”Stay True”, ”(Never Stop Building) That Old Space Rocket”, ble jeg så oppspilt at Broder Bjørns sublime Loge-øl raste ned strupen i ekspressfart. Omgitt av glade Loge-brødre hørte jeg en blanding av Van Morrison og The Band rase mot meg. En blanding musikkelskere alltid er på jakt etter.

Etter å ha hørt ”Stay True” tvers gjennom var jeg nesten utmattet av glede. At Loge-ølen kan ha spilt inn skal ikke utelukkes, men selv fra enden av sofaen var det umulig ikke å omfavne Danny & The Champions Of The Worlds vidundelige rock’n’soul.

Foruten artister som Van Morrison og The Band dukker også konturene av  Bruce Springsteen, Little Steven, Southside Johnny & The Ashbury Jukes, Black Sorrow, Eddie Hinton, Rod Stewart og Graham Parker opp underveis. Toppfolk, med andre ord. At mye av soulen som renner ut mellom rillene har latt seg inspirere av musikkinstitusjoner som  Stax og  Muscle Shoals er også ganske åpenbart.  

Når det er sagt.

Danny og gjengen har maktet å lage en sound som står godt på egne ben. Dannys særegne stemme og miksen av blåsere og steelgitarer er sjelden vare i dagens musikkverden. At bandet også har ekstremt god teft for  melodier og liker å leke seg litt i et tidvis livepreget lydbilde, er selvfølgelig også et meget stort pluss.

Konklusjon: Hipp, hipp, halleljua!

Til slutt en parentes: Da broder Jørn satte på Danny & The Champions Of The World, føltes det som om jeg hadde hørt stemmen til Danny tidligere. Noe jeg også har gjort. Danny er nemlig Danny George Wilson fra Grand Drive, et britisk band med mange fine utgivelser i katalogen.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624