Høydepunkter? Hele plata!

538D79D0-4DE6-4FCA-96BC-AC029FA549F7Plateanmeldelse: Cass McCombs – Tip of the Sphere (album)

Cass McCombs går gjerne litt under den umiddelbare singer-songwriter-radaren. Han er den typen artist som ikke gjør så mye ut av seg, men heller lar en jevn strøm med sterke plater befeste inntrykket av at han er en bunnsolid artist. «Tip of the Sphere» er hans niende album.

Det er en samling nydelige poprock-låter, særpreget av sterk melodifølelse, et øre for detaljer og et særdeles behagelig lydbilde. Vi liker gjerne å lete etter åpenbare referanser når vi lytter til ny musikk, men «Tip of the Sphere» er rett og slett en Cass McCombs-plate! Det er kanskje noe 70-tallsaktig over både lydbildet og «attitude» her, men først og fremst hører jeg 12 gjennomarbeidete låter som har blitt til et helhetlig album.

Det er en mer variert plate enn soft-pop’en på «Mangy Love» fra 2017, Cass gir klassiske rockegitarer litt mer plass på noen låter, mens han er nærmest dronete og «kosmisk» på andre.Det er detaljert og nede, men også distinkt og særdeles godt produsert. Høydepunkter? Hele plata, denne bør inntas i et jafs, i godstolen med noe godt drikke! Men, ok da, begynn med «Estrella», «Sleeping Volcanoes» og «Prayer For Another Day».

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167